Metsä Fibre palauttaa kunnossapidon osaksi omaa organisaatiotaan sellutehtaillaan ja Rauman sahalla

Botnia Mill Service on hoitanut Metsä Fibren sellutehtaiden sekä Rauman sahan kunnossapitoa. Kuvassa Rauman sellutehdas. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Metsä Fibre kertoo tiedotteessa liittävänsä tuotantolaitostensa kunnossapidon toiminnot osaksi omaa organisaatiotaan.

Nykyisin yhtiön sellutehtaiden sekä Raumalle rakentuvan sahan kunnossapito on ulkoistettu kunnossapitoyhtiö Oy Botnia Mill Service Ab:lle (BMS), jonka Metsä Fibre omistaa yhdessä Caverionin kanssa.

Metsä Fibre ja Caverion ovat maanantaina sopineet kunnossapitotoimintojen liikkeenluovutuksesta Metsä Fibrelle. Luovutus on tarkoitus toteuttaa 31.12.2022.

Liikkeenluovutuksen myötä ne BMS:n henkilöt, jotka työskentelevät Metsä Fibren sellutehtailla ja Rauman sahalla sekä hallinto- ja tukitoiminnoissa – eli yhteensä noin 350 työntekijää – siirtyvät ensi vuoden alusta alkaen Metsä Fibren palvelukseen.

Samalla Metsä Fibre myy omistamansa BMS:n osakkeet Caverionille.

– Kunnossapito on tärkeä osa Metsä Fibren teollista tehokkuutta sekä tuotteiden ja palvelun laatua. Liittämällä kunnossapitotoiminnot osaksi yhtiön omaa organisaatiota vahvistamme sellu- ja sahateollisuuden kunnossapidon yhtenäistä toimintamallia sekä tehostamme resurssien käyttöä kunnossapidossa ja käynnissäpidossa. Tämä järjestely mahdollistaa myös yhteisten toimintamallien ja synergioiden hakemisen Metsä Group -tasolla, toteaa Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.