Metsä Fibre palauttaa kunnossapidon osaksi omaa organisaatiotaan sellutehtaillaan ja Rauman sahalla

Liikkeenluovutus tapahtuu vuodenvaihteessa.

Metsä Fibre kertoo tiedotteessa liittävänsä tuotantolaitostensa kunnossapidon toiminnot osaksi omaa organisaatiotaan.

Nykyisin yhtiön sellutehtaiden sekä Raumalle rakentuvan sahan kunnossapito on ulkoistettu kunnossapitoyhtiö Oy Botnia Mill Service Ab:lle (BMS), jonka Metsä Fibre omistaa yhdessä Caverionin kanssa.

Metsä Fibre ja Caverion ovat maanantaina sopineet kunnossapitotoimintojen liikkeenluovutuksesta Metsä Fibrelle. Luovutus on tarkoitus toteuttaa 31.12.2022.

Liikkeenluovutuksen myötä ne BMS:n henkilöt, jotka työskentelevät Metsä Fibren sellutehtailla ja Rauman sahalla sekä hallinto- ja tukitoiminnoissa – eli yhteensä noin 350 työntekijää – siirtyvät ensi vuoden alusta alkaen Metsä Fibren palvelukseen.

Samalla Metsä Fibre myy omistamansa BMS:n osakkeet Caverionille.

– Kunnossapito on tärkeä osa Metsä Fibren teollista tehokkuutta sekä tuotteiden ja palvelun laatua. Liittämällä kunnossapitotoiminnot osaksi yhtiön omaa organisaatiota vahvistamme sellu- ja sahateollisuuden kunnossapidon yhtenäistä toimintamallia sekä tehostamme resurssien käyttöä kunnossapidossa ja käynnissäpidossa. Tämä järjestely mahdollistaa myös yhteisten toimintamallien ja synergioiden hakemisen Metsä Group -tasolla, toteaa Metsä Fibren toimitusjohtaja Ismo Nousiainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut