Metsä Fibre teki lisää sahasopimuksia – Raumaster Paperille diili

Raumaster Paper toimittaa valmiiden sahatavarapakettien järjestely- ja kuorman muodostuskuljettimet sekä automaattisen lastausjärjestelmän autoihin. Ne suunnitellaan Raumalla ja kootaan Porin konepajalla.

| Päivitetty

Metsä Fibre tiedottaa tehneensä lisää sopimuksia Rauman-sahan laitetoimittajien kanssa.

Raumaster Paper toimittaa valmiiden sahatavarapakettien järjestely- ja kuorman muodostuskuljettimet sekä automaattisen lastausjärjestelmän autoihin. Ne suunnitellaan Raumalla ja kootaan Porin konepajalla.

Aiemmin Raumaster sai sopimuksen sahan sivutuotekäsittelyn laitteiden toimituksesta.

– Tilaukset tuovat työtä Satakunnan alueelle, sillä kaikki projektin avainlaitteet tullaan valmistamaan tällä alueella, sanoo Metsä Fibren projektijohtaja Harri Haapaniemi tiedotteessa.

Finnos  toimittaa laajan kokonaisuuden mittausjärjestelmiä sahausprosessin eri vaiheisiin. Toimitukseen sisältyy myös tekoälyyn perustuva tuotannon simulointijärjestelmä.

Metsä Fibren mukaan vastaavaa uusinta teknologiaa hyödyntävää kokonaisuutta ei ole vielä käytössä missään muualla maailmassa.

Roima Intelligence toimittaa keskitetyn valvomoratkaisun Rauman sahalle. Valvomoon tulee uutta teknologiaa, joka mahdollistaa modernit videoseinät ja mobiilisovellukset.

Pinja toimittaa kaikille yhtiön sahoille tuotannonohjausjärjestelmän. Rauman saha on mukana tässä toimituksessa.

Rauman sahan rakentamisen kotimaisuusaste on korkea, noin 70 prosenttia. Rakentamisvaihe työllistää noin 1 500 henkilöä.

Kuten viime viikolla kerroimme maanrakennustyöt ovat loppuvaiheessa ja Skanska aloitti sahan perustusten rakentamisen. Metsä Fibre hakee parhaillaan 30 ensimmäistä operaattoria vuodenvaihteessa alkavaan valmennukseen.

Metsä Fibren Rauman sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Sahan on määrä startata kesällä 2022.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut