Metsä Fibrelle "maan mittavin" harmaan talouden torjuntaohjelma Rauman sahatyömaalle

Sahatontilla on tehty pitkään maarakennustöitä. Sahan perustusten teko aloitettiin elokuun alussa. Rakennustyöt valmistuvat ensi vuoden syyskuun lopussa. Arkistokuva

Metsä Fibre ja Econia ovat tehneet sopimuksen Rauman sahaprojektin tilaajavastuu- ja harmaan talouden torjunnan asiantuntijapalveluista.

Metsä Fibre vakuuttaa edellyttävänsä työehtosopimusten noudattamista työmailla läpi koko alihankintaketjun. Havaittuihin puutteisiin luvataan puuttua välittömästi.

- Econia kumppanina pystyy takaamaan laadukkaan harmaan talouden valvontatyön suurissa teollisissa projekteissamme. Tässä vaiheessa luomme edellytyksiä sille, että työmailla toimitaan Metsä Fibren edellyttämällä tavalla, toteaa Metsä Fibren henkilöstöjohtaja Sanna Huhtilainen.

- Näin kattavaa harmaan talouden torjuntaohjelmaa ei ole vielä käytössä yhdelläkään rakennustyömaalla. Meille on kunnia-asia, että voimme omalla asiantuntemuksellamme tukea maailman moderneinta sahaa ja Suomen metsäteollisuuden suurinta investointia, Econian liiketoimintajohtaja Heimo Alatalo sanoo tiedotteessa.

Yhtiöt ovat tehneet myös esisopimuksen Kemin biotuotetehdasprojektista. Metsä Fibre ei ole vielä päättänyt investoinnin toteuttamisesta.