Metsä Fibren Rauman-suursahalle nimitettiin tehdaspäällikkö

Maanrakennustyöt uutta sahaa varten alkoivat jo vuonna 2018. Kuva on tältä keväältä. Kuva: Tomi Glad / Glad Media Oy

Rauman Maanpäähän rakentuvalle Metsä Fibren sahalle on nimitetty tehdaspäällikkö, yhtiö tiedottaa.

Tehdaspäälliköksi nousee 8.6. alkaen metsänhoitaja (MMM) Liisa-Maija Perävainio. Hän on työskennellyt Metsä Groupissa vuodesta 2003 alkaen. Rauman sahaprojektissa hän on vastannut henkilöstöasioista.

Perävainio raportoi sahan rakennusprojektin aikana projektijohtaja Harri Haapaniemelle. Perävainio vastaa rakennusprojektin aikana henkilöstön rekrytoinnista, koulutuksesta ja turvallisuudesta.

Kun saha valmistuu – tämänhetkisen aikataulun mukaan vuonna 2022 – hän siirtyy vastaamaan sahan toiminnasta kokonaisuutena.

Maailman moderneimmaksi luonnehditun suuren mäntysahan urakoitsijavalinnoista odotetaan tietoa hetkenä minä hyvänsä.

– Lähiviikkoina tiedetään miten rakentaminen toteutetaan, tuleeko enemmän vai vähemmän urakoitsijoita, projektijohtaja Harri Haapaniemi totesi Länsi-Suomen haastattelussa toukokuun lopulla.

Sahainvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa, ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa. Saha työllistää Suomessa suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä.

Lisää aiheesta

Neljän hehtaarin sahan rakentaja valitaan pian – louhinta loppusuoralla, maanrakennustyöt alkoivat, perustuksia rakennetaan elokuussa

Rauman sahan laitehankintojen kotimaisuusaste on 70 prosenttia: "Investointihankkeemme luovat hyvinvointia maahamme monella tasolla"

Metsä Groupilla suurinvestoinnit - jättisahasta päätös Raumalle, Kemin biotuotetehtaasta päätös syksyllä

Metsältä toivottu päätös: Raumalle rakennetaan maailman modernein saha - 200 miljoonaa euroa, töitä sadoille ihmisille Rauman seudulla

Rauman uusi mäntysaha sai ympäristölupansa

Vain tilaajille Uusi mäntysaha tuomassa 50 miljoonan euron satamalaajennuksen Raumalle

Metsä Fibre jätti Rauman mäntysahan rakennuslupahakemuksen