Metsä Group järjestää Rauman sahahankkeen kumppanuuspäivän joulukuun alussa

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre järjestää Raumalle suunnitteilla olevan mäntysahan kumppanuuspäivän 4.12. kello 9–16.30

Tilaisuus on tarkoitettu mahdollisesta investointiprojektista kiinnostuneille rakentajille ja muille yrityksille eri toimialoilta.

Rauma-salissa järjestettävässä tilaisuudessa kerrotaan menneillään olevasta hankesuunnittelusta, mahdollisesta investoinnista, rakentamisesta projektissa, sahaprosessista, hankintamallista, kunnossapidosta, rekrytoinnista ja koulutuksesta sekä yhteistyön edellytyksistä kumppanuudesta kiinnostuneille yrityksille.

Tilaisuuteen tulee ennakkoilmoittautua 27.11. mennessä. Ilmoittautumislinkki löytyy Metsä Fibren Rauman sahahankkeen nettisivuilta.

– Edellytämme kumppaneiltamme sitoutumista projektin tavoitteisiin ja turvallisuuteen, sekä aikataulun että laadun osalta. Haluamme parhaat ammattilaiset kumppaneiksi rakentamaan mahdollista mäntysahaa Raumalle, toteaa projektinjohtaja Harri Haapaniemi Metsä Fibreltä.

Metsä Fibren Rauman sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutuksen arvioidaan olevan noin 1500 henkilötyövuotta. Se työllistäisi suoraan noin 100 henkilöä ja suorassa arvoketjussaan noin 500 henkilöä.

Nyt menneillään olevan sahan hankesuunnittelun tavoitteena on luoda edellytykset Rauman mäntysahan investointipäätökselle. Sahan arvioitu tuotanto olisi noin 750 000 kuutiometriä vuodessa, ja sen on tarkoitus olla modernein ja tehokkain laitos alallaan koko maailmassa.

Investoinnin arvo olisi noin 200 miljoonaa euroa. Suomesta hankittavan tukin käyttö sahalla olisi noin 1,5 miljoonaa kuutiota vuodessa.

Varsinainen investointipäätös sahan mahdollisesta rakentamisesta tehdään aikaisintaan alkuvuonna 2020.