Metsä Groupin Rauman sahaprojektin edistymistä voi seurata nyt reaaliajassa

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Rauman sahaprojektin työmaalla rakentaminen on edistynyt perustusten valuvaiheeseen ja runkorakentamiseen. Rakennustyömaan etenemistä on nyt mahdollisuus seurata suoraan reaaliaikaisena kuvana web-kameroiden kautta ympäri vuorokauden. 

– Haluamme tarjota mahdollisuuden seurata maailman moderneimman sahan rakentamista reaaliajassa. Parhaillaan työmaalla on käynnissä muun muassa maanrakennus- ja perustustyöt, myös rakennusten pystytyksiä on aloitettu. Rakentamiseen ja työmaan tapahtumiin liittyvät päivittäiset muutokset ovat selkeästi havaittavissa, projektijohtaja Harri Haapaniemi kertoo.

Metsä Fibren Rauman sahan investoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa ja uuden yksikön vuosituotanto on noin 750 000 kuutiota mäntysahatavaraa.

Saha työllistää Suomessa suoraan noin 100 henkilöä ja koko suorassa arvoketjussa noin 500 henkilöä. Sahalaitoksen rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan olevan noin 1 500 henkilötyövuotta.

Vuotuinen Suomesta hankittavan tukin käyttö sahalla on noin 1,5 miljoonaa kuutiota. Uusi sahatavaratuotanto myydään pääasiassa Eurooppaan ja Aasiaan.

Lisää aiheesta

Metsä Fibrelle "maan mittavin" harmaan talouden torjuntaohjelma Rauman sahatyömaalle

Rauman-sahan kotimaisuusaste 70 prosenttia – Raumasterille viimeinen päälaitesopimus

Metsältä toivottu päätös: Raumalle rakennetaan maailman modernein saha - 200 miljoonaa euroa, töitä sadoille ihmisille Rauman seudulla