Metsä Groupin voitot melkein kolminkertaistuivat – "Sellun hinnan nousu poikkeuksellisen vahvaa"

Rauman mäntysahan tulevista operaattoreista puolet on jo valmennuksessa. Toinen ryhmä aloittaa ensi maanantaina.

| Päivitetty

Raumalaisittain hyvältä kuulostaa, että tulosparannuksen tärkein selitys on sellun hinnan nousu. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Metsä Groupin vertailukelpoinen liiketulos lähes kolminkertaistui tammi-maaliskuussa. Liiketulosta kertyi kolmessa kuukaudessa 174 miljoonaa euroa.

Raumalaisittain hyvältä kuulostaa, että tulosparannuksen tärkein selitys on sellun hinnan nousu. Iso vaikutus oli myös kartonkibisneksellä.

– Viime vuoden lopulla virinnyt sellun hinnan nousu Kiinan markkinoilla jatkui ensimmäisen neljänneksen ajan poikkeuksellisen vahvana. Euroopan markkinahinnat lähtivät Aasiaa seuraten nousuun, kertoo pääjohtaja Ilkka Hämälä tiedotteessa.

Metsä Group teki helmikuussa investointipäätöksen Kemin biotuotetehtaasta. Rauman seudun yritykset ovat päässeet kiinni suuren rakennushankkeen laitetoimituksiin.

Sahatavaramarkkinoilla Metsä odottaa kysynnän jatkuvan vahvana kaikilla päämarkkinoilla ja osin ylittävän tarjonnan.

Metsä rakennuttaa Raumalle sahaa. Projektissa on siirrytty laiteasennuksiin. Uuden mäntysahan koekäytön on määrä alkaa heinäkuussa 2022. Sahan päämarkkinat ovat Euroopassa, mutta myös Aasia vetää hyvin laadukasta sahatavaraa.

Sahan tulevista operaattoreista puolet on jo valmennuksessa. Toinen ryhmä aloittaa ensi maanantaina.

Metsä Fibren Rauman sellutehtaan vuosihuoltoseisokki ajoittuu toiselle vuosineljännekselle. Selluvalmistajien kevään kunnossapitoseisokit vähentävät sellun tarjontaa kausiluonteisesti. Tarjontaan nähden havusellun kysynnän odotetaan jatkuvan korkealla tasolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut