Metsä katosi ja tukkikasa jäi - Mitä Meriraumantien päässä tapahtuu?

Vuosikymmeniä metsänä kasvaneelta tontilta on kaadettu puusto alkuviikosta.

| Päivitetty

Alue ammottaa nyt tyhjyyttään, kun suurin osa puustosta kaadettiin alkuviikosta. Tontti on kaavoitettu jo vuosikausia sitten rivitalotontiksi, mutta monet alueen asukkaat ovat tottuneet, että paikalla on metsää.

Meriraumantien päässä oleva etelänpuoleinen tontti koki alkuviikosta suuren muodonmuutoksen, kun vuosikaudet metsänä kasvaneelta alueelta kaadettiin suurin osa puustosta.

Tontti on jo kauan sitten kaavoitettu rivitalotontiksi, mutta monien alueen asukkaiden ajatuksissa se on vakiintunut puistoalueeksi. Nyt tontille on tarkoitus nousta tulevaisuudessa kuusi erillistaloa.

Rakentaminen viivästyy

Tontti on ollut julkisessa myynnissä monet vuodet. Raku Suhonsaari osti tontin vuosi sitten katseltuaan sitä jo pidemmän aikaa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan rakennustyöt oli tarkoitus aloittaa tänä syksynä.

– Ostin tontin ennen Ukrainan sotaa. Nyt tilanne on muuttunut niin paljon, että täytyy puntaroida, missä vaiheessa pääsemme aloittamaan. Toivoisin tietysti, että mahdollisimman pian, hän kertoo.

Nyt Meriraumantien ja Purjehtijankadun väliin jäävältä alueelta on kaadettu puusto. Seuraavaksi maasto kuoritaan ja louhitaan, mutta töiden aloittamisajankohta on vielä auki. Suhonsaari arvioi, ettei maatöitä päästä aloittamaan vielä tämän vuoden puolella.

Kaksikerroksisia taloja

Rivitalolle kaavoitetulle tontilla on rakennusoikeutta 1350 neliötä. Rakennussuunnitelmissa kaksikerroksiset noin 130 neliön erillistalot on kytketty toisiinsa autokatoksella. Talot katsotaan kaksikerroksisiksi, koska kolmannen kerroksen tiloja ei lasketa pääkäyttötarkoituksen mukaisiksi.

Rakennusluvat taloille on jo myönnetty.

Raku Suhonsaaren mukaan talot ovat betonirunkoisia passiivitaloja, joissa on huomioita energiataloudellisuus.

Hänellä on itsellään suunnitelmissa muuttaa yhteen taloista jossain vaiheessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut