Metsäjumpassa hikoillaan ja nautitaan ulkoilmasta

Viime kesänä käynnistynyt metsäjumppa on keränyt vakiokävijät hikoilemaan yhdessä lähimetsään. 

- Osallistujia on ollut 5 - 10 henkeä joka kerta. Aika vakio ryhmä täällä on käynyt, kertoo ohjaaja Jonna Rajakangas, jota osallistujat kehuvat innostavaksi ja iloiseksi vetäjäksi. 

Metsässä on ollut helppo huolehtia koronaan liittyvistä turvallisuusmääräyksistä. Osallistujia on ollut kerrallaan pieni joukko ja turvaväleistä huolehditaan yhdessä. 

Jumppatuokion tunnelman takaa nuotio, jota varten on kysytty asiaan kuuluvat luvat pelastuslaitokselta.

- Nuotio kuuluu metsään. Ja pimeinä iltoina nuotion valo on ollut todella tarpeen. Muuten ei olisi ohjaajasta näkynyt mitään, nauraa Rajakangas.

Metsässä on jumpattu pääsääntöisesti kerran viikossa sunnuntaisin, mutta vuoden alkupuoliskosta lähtien on kokoonnuttu myös keskiviikkoisin. 

Ulkoilmaurheilussa määräävä tekijä on sää. Sunnuntaina jumppaan kokoontuneet naiset kertovat, ettei tuuli tai pakkanen ole heitä metsästä karkottanut. 

- Yhden kerran jumppa peruuntui kovan sateen vuoksi, muuten täällä on oltu hyytävän kylmässäkin, kertoo  vakiokävijä Pia Bernitz. 

Jokaisella osallistujalla tulee olla mukana oma jumppa-alusta. Apuvälineinä käytetään kuminauhojen ja keppien lisäksi isoja kiviä. 

- kannattaa suosia kerrospukeutumista. Lämpimät kintaat ovat talvella ehdottomat, kun nostetaan kiveä ja kosketaan maata, vinkkaavat vakiojumpparit. 

Rauman Ladun metsäjumppa sunnuntaisin klo 11 ja keskiviikkoisin klo 18. Kokoontuminen Latumajan reitin alkuun parkkipaikalle (Pyynpäänkadun ja Metsätähdentien risteyksessä). Jumpasta peritään kertamaksu 3e.

Kokoontumispaikka Nuotio luo paikalle tunnelmaa Ohjaaja Jonna Rajakangas näyttää nuotion vieressä mallia. Rauman Ladun puheenjohtaja Kai Raikkunen.