Metsäkone katkaisi sähköt teollisuusalueelta U:gissa

Uudenkaupungin Huhdanperässä maanantaina 19.1. noin kello 13.30 aikaan iltapäivällä töissä olleen metsäkoneen puomi osui 20 kilovoltin avolinjan johtimeen, joka katkesi. Katko aiheutti tunnin sähkökatkon osaan Orivon teollisuusaluetta. 

Katkennut johdin jäi roikkumaan syöttösuunnassa ilmaan noin 2,5 metrin korkeudelle, mutta ei osunut maahan. Tämän vuoksi tilanteesta ei aiheutunut maasulkua, vaan automaattinen jälleenkytkentä palautti sähköt linjaan lyhyen katkoajan jälkeen. Vakavalta vaaratilanteelta kuitenkin vältyttiin, kun metsäkoneen kuljettaja teki ilmoituksen verkkoyhtiölle ja vikapaikka saatiin nopeasti erotettua sähköverkosta. Johdin saatiin korjattua tunnin kuluessa sähkölinjan katkeamisesta.

Vakka-Suomen Voima muistuttaakin, että mahdollisesta viasta sähkölinjassa tai sen epäilystä on aina ilmoitettava välittömästi verkkoyhtiölle sähköiskuvaaran minimoimiseksi. Ilmoitus samalla lyhentää vian etsintä- ja korjausvaihetta. Ehdottomasti on muistettava, että vioittuneeseen sähkölinjaan, sähköpylvääseen tai linjaan osuvaan puuhun ei koskaan saa koskea mahdollisen sähköjen jälleenkytkennän vuoksi.