Metsäkonealan lakko uhkaa Rauman puutavaraterminaalia

Metsä Fibren puutavaran käsittelystä vastaa Mantsinen Group, joka työllistää Rauman terminaalissa parikymmentä henkeä. Kuva: Esa Urhonen

Mahdollinen metsäkonealan lakko vaikuttaisi myös Rauman UPM:n ja Metsä Fibren puutavaraterminaalin toimintaan. Jos tänään perjantaina jatkuviin työehtosopimusneuvotteluihin ei saada valtakunnansovittelijan johdolla ratkaisua, lakko alkaa maanantaina kello 12.

Puuliiton tavoitteena neuvotteluissa on työllisyys- ja kasvusopimuksen mukainen palkkaratkaisu, jollainen on jo saatu aikaan liiton muilla sopimusaloilla. Torstaina neuvotteluissa ei Puuliiton mukaan tapahtunut "varsinaista etenemistä keskeisten ongelmakohtien suhteen".

Lakko koskisi sekä metsäkoneenkuljettajien metsissä tekemään työtä että sellu- ja paperitehtaiden yhteydessä toimivia alan työehtosopimusta noudattavia puutavaraterminaaleja. Rauman lisäksi tällaiset terminaalit sijaitsevat Kaukopäässä, Joutsenossa ja Uimaharjussa.

Tällä hetkellä metsäkonealalla ollaan sopimuksettomassa tilassa, mikä laillistaa työtaistelutoimet. Ylityökielto astui voimaan 17. joulukuuta.

Rauman UPM:n ja Metsä Fibren tehtailta ei haluttu kommentoida asiaa, kun neuvottelut ovat vielä kesken.