Metsäteollisuuden kasvualoilla koulutetaan uusia osaajia, Raumallakin paikkoja auki

Metsä Group rakentaa Raumalle isoa sahaa. Kuva: Tomi Glad

Metsä Group käynnisti maanantaina 50 uuden osaajan rekrytoinnin. Rekrytoidut aloittavat tammikuussa oppisopimuskoulutuksessa.

Uusia ammattilaisia koulutetaan Metsä Groupin sellu-, kartonki- ja pehmopaperitehtaille. Yksi koulutuspaikoista on Metsä Fibre Rauma.

– Näiden alojen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, ja oppisopimusrekrytointi vastaa ennakoivasti tehtaiden työntekijätarpeisiin eri puolilla Suomea, todetaan Metsä Groupin tiedotteessa.

Metsä Groupin oppisopimuskoulutusohjelmassa voi suorittaa jonkun neljästä tutkintovaihtoehdosta: prosessiteollisuuden ammattitutkinnon, sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon, koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon tai laboratorioalan ammattitutkinnon.

Opiskelu ja siihen liittyvät näyttökokeet suoritetaan työsuhteessa, koulutuksen kesto on yhteensä noin 1,5 vuotta.

– Maksamme koko koulutuksen ajalta kilpailukykyistä palkkaa, ja hyväksytysti suoritetun tutkinnon päätteeksi tarjoamme mahdollisuuden jatkaa vakituisessa työsuhteessa, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo tiedotteessa.

Soveltuva koulutustausta oppisopimuskoulutukseen valittaville on ammattiopistotasoinen sähköautomaation, prosessi- tai konetekniikan perustutkinto tai insinööri (AMK). Viimeinen hakupäivä on 4. lokakuuta.

Myös Rauman sahalle ehtii vielä mukaan

Metsä Groupilla on parhaillaan auki haku myös Raumalle rakennettavan sahan valmennusohjelmaan.

Valmennusohjelmaan valittavat henkilöt suorittavat koulutusjaksonsa sekä ammattitutkintoon vaadittavat näytöt muilla Metsä Fibren sahoilla, ja aloittavat vakituisen työnsä Raumalla uuden sahan käynnistyessä vuonna 2022.