Michael Monroe palkittiin turkulaisuuden korostamisesta

Suomalainen rock-musiikko ja turkulaisuuden positiivinen keulakuva Matti Fagerholm , paremmin Michael Monroena tunnettu esiintyjä palkittiin tämän vuoden Aurora-mitalilla.

Varsinais-Suomen liitto on myöntänyt Aurora-mitaleita vuodesta 1977 tunnustuksena maakunnan hyväksi tieteen, taiteen tai muun kulttuurityön alalla toimineelle henkilölle tai yhteisölle.

Michael Monroe tunnetaan erityisesti Hanoi Rocks -yhtyeen laulajana.

– Unelmien täyttymys on se, kun voi tehdä mitä eniten diggaa, ja tulee sillä toimeen, Monroe toteaa.

Hanoi Rocksin jälkeen Michael Monroe on luonut menestyksekästä kansainvälistä soolouraa. Monroe muutti Turkuun 1990-luvun lopulla asuttuaan vuosikymmeniä New Yorkissa. Michael Monroen kaltainen rohkea lavaesiintyjä oli ja on jatkossakin tähtivalmentaja mm. suuren suosion saaneessa Voice of Finlandissa, joka kuvataan Turun Logomossa. Sensory Overdrive on Michael Monroen useasti palkittu albumi vuodelta 2011.

Monroe kehuu Turkua ja kaunista jokirantaa, Logomoa, jota kannattaa hänen mielestään edelleen kehittää, sekä positiivisia turkulaisia.

– Olen asunut monessa suuressa kaupungissa, mutta Turkua mainostan mieluiten. Täältä en aio lähteä minnekään, Michael Monroe hymyilee.