Miehet poistettiin ravintolasta, ja he hyppäsivät vuorotellen kuorma-auton rattiin – molemmille tuomio törkeästä rattijuopumuksesta

Ravintolasta poistuminen ei sujunut rikosoikeudellisesti ongelmitta.

Vuonna 1982 syntynyt mies ja vuonna 2004 syntynyt mies saivat tuomion törkeästä rattijuopumuksesta heidän ajettuaan vuorotellen kuorma-autoa ravintolaillan jälkeen Eurassa viime toukokuussa.

Todistajien kertomuksista selvisi, että miehet olivat "voimakkaassa humalassa" ja heidät poistettiin paikallisesta ravintolasta.

Ensin kuorma-autoa lähti yleisillä teillä siirtämään nelikymppinen mies. Hänen verensä alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen näytteenottohetkellä 1,55 promillea.

Sen jälkeen hän luovutti auton nuoremman miehen kuljetettavaksi. Hän ei ollut juurikaan sen selvempi kuski, sillä häneltä mitattiin 1,26 promillen lukemat.

Vuonna 1982 syntynyt mies tuomittiin lisäksi kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle ja vuonna 2004 syntynyt mies kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kumpikin kuljetti ajoneuvoa taajama-alueella ja heillä oli kullakin kyydissään toisensa eli matkustaja. Lisäksi tapahtumapaikalla on ollut jalankulkijoita.

Vanhemmalle miehelle määrättiin 40 päivän ehdollinen vankeusrangaistus ja sen oheen 25 päiväsakon rangaistus, josta hänen tuloillaan maksettavaa kertyy reilut 2025 euroa.

Nuorempi mies määrättiin 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 15 päiväsakon eli hänen tapauksessaan 90 euron rangaistukseen. Lisäksi hänet tuomitaan vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi valvontaan.

Tuomio on jo lainvoimainen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut