Mielenilmaus tapahtuma-alan tueksi värjää Rauman vesitornin punaisella

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Olemme mukana osoittamassa ja vaatimassa tukea tapahtumatahoille. ‼️Tänään on päivä, kun tapahtuma-ala astuu esiin. ‼️ 🛑Tapahtumien ammattilaiset kokoontuvat tänään mielenilmaukseen Helsingin Kansalaistorille ja eduskuntalolle. Suomen tapahtumatalot, -tilat ja -toimistot valaistaan punaiseksi illalla kello 18 alkaen. 🛑Haluamme saada tapahtumat taas käyntiin turvallisesti. Puoli vuotta jatkuneiden rajoitusten vuoksi yrityksemme tarvitsevat taloudellista tukea, jotta ne voivat sopeuttaa toimintansa uudenlaisiin turvallisuusnormeihin. 🛑 Värjätään Instagram tänään punaiseksi ja osoitetaan tukea tapahtumille. Koska ilman tapahtumia ei tapahdu mitään. #tapahtumateollisuus #pelastetaantapahtumat #wemakeevents #backtolive

Henkilön Bar Hehku (@barhehku) jakama julkaisu

Tänään tiistaina Helsingissä järjestetään Ilman tapahtumia ei tapahdu mitään -mielenilmaus tapahtuma-alan puolesta. Raumalla osoitetaan tukea pysähdyksissä olleelle tapahtuma-alalle ja sen työntekijöille valaisemalla Rauman vesitorni punaiseksi kello 21 alkaen. Värjäys kestää koko yön aamuun asti.

Vesitornin värjäyksessä mukana ovat Mixa.fi, Prosecure Vartiointipalvelut Oy sekä Bar Hehku.

Virallisella mielenosoituksen Facebook-sivuilla kuvaillaan tapahtuma-alan tilannetta näin:

– Tapahtumateollisuus ajettiin alas yhdessä hetkessä, kun hallitus kielsi tapahtumat 13.3.2020. Kyseessä on 2,35 miljardin arvoinen toimiala, josta uhkaa koronakriisin vuoksi kadota kuluvana vuonna jopa 1,5 miljardia euroa. Lomautettujen työntekijöiden ja vailla työtä olevien yksinyrittäjien määrä on noin 9000 henkilöä. Lisäksi kuluneen kesän aikana jäi työllistämättä jopa 136 000 tapahtumien tilapäistyöntekijää.

– Tapahtumateollisuus on valtakunnallinen toimiala, jonka välilliset vaikutukset ulottuvat myös matkailu-, ravintola- ja liikennöintialoille.

– Tapahtumateollisuus ry vaatii hallitukselta tukea, joka kohdistuu tapahtuma-alan yrityksille ja korvaa riittävästi viranomaisrajoituksista aiheutuneita menetyksiä. Yritysten selviytyminen ja työpaikkojen säilyminen on turvattava, jotta ala kykenee löytämään keinot toteuttaa tapahtumia korona-aikana sekä turvallisesti että kannattavasti.

Lisää aiheesta

Brummin väki mietteliäänä: "Ennakkolipunmyynti on tyrehtynyt lähes täysin"

Tapahtuma-alan yrityksillä kriittinen tilanne vaikean kevään jäljiltä – helpotusta ei vielä näkyvissä, epävarmuus tulevasta pidentää kriisin kestoa