Mies kiipesi jääkarhun aitaukseen Kööpenhaminassa

Mies kiipesi jääkarhun aitaukseen Kööpenhaminassa. Kuva: Niko Kaerla

Kööpenhaminan eläintarhassa koettiin kauhunhetkiä keskiviikkona, kun nuorehko mies kiipesi yllättäen jääkarhun häkkiin. Paikalla olleen Länsi-Suomen toimittaja Maija Männistön mukaan tilanne oli nopea, eikä kukaan ehtinyt estämään miehen aikeita.

– Olimme eläintarhan ulkoalueella jääkarhun aitauksella, kun lähellä ollut mies kiipesi aidan yli ja pudottautui alas häkin sisäpuolelle. Luulimme ensin, että kyseessä oli joku eläintarhan henkilökunnasta.

Pudottauduttuaan häkkiin mies lähti kiipeämään ylös kalliota. Männistön mukaan jääkarhu käyttäytyi rauhallisesti miehen kiivetessä ylös tasanteelle. Eläintarhan henkilökunta saapui hyvin pian paikalle ohjaamaan häkin vierellä olleen koululaisryhmän ja muun yleisön kauemmaksi.

– Ihmeissäänhän jääkarhu oli huomattuaan lähestyvän miehen. Se tuli miehen viereen ja haisteli tätä. Emme nähneet, että jääkarhu olisi käynyt miehen kimppuun mitenkään.

Eläintarhaa ei suljettu tapahtuman ajaksi, mutta jääkarhun häkin edusta eristettiin yleisöltä. Jääkarhua jouduttiin ampumaan kumiluodeilla, jotta mies saatiin pelastettua häkistä. Niin jääkarhu kuin mieskin selvisivät tilanteesta ilman vakavempia vammoja.

– Kun mies saatiin pois häkistä, olivat hänen kasvonsa veriset. Meille kerrottiin, että mies oli kuitenkin kunnossa. Jääkarhulle tapahtumasta muistoksi jäivät kumiluotien aiheuttamat mustelmat takapuoleen.

Miehen häkkiin kiipeämisen motiivi ei selvinnyt Männistölle.

– Jotkut silminnäkijät puhuivat miehellä olleesta kamerasta, mutta me emme sellaista nähneet.

Paikalla olleelle yleisölle tarjottiin mahdollisuutta keskustella tapahtuneesta psykiatrin kanssa.