Mies kohdisti uhriin raakaa väkivaltaa Satakunnassa syksyllä 2018, mutta oli vapaalla jalalla vielä joulukuussa 2020 ja murhasi avovaimonsa

Jyväskylässä tapahtuneesta murhasta määrätty elinkautinen riitti rangaistukseksi myös Satakunnassa tehdyistä teoista.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi maanantaina antamallaan tuomiollaan vuonna 1986 syntyneen Jani Pekka Eemeli Kuivalaisen Satakunnassa vuonna 2018 tapahtuneista törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Lisäksi Kuivalainen on tuomittu vain kuukausi sitten Keski-Suomen käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeusrangaistukseen murhasta, joka tapahtui joulukuussa 2020 Jyväskylässä. Mies murhasi avovaimonsa ja kohdisti myös tuolloin uhriinsa pitkäkestoista ja monimuotoista väkivaltaa, jota käräjäoikeus kutsui "silmittömäksi".

Kerroimme mieheen Satakunnassa kohdistuneista syytteistä ja hänen asemastaan epäiltynä Jyväskylän murhatapauksessa jo maaliskuussa.

Avovaimonsa murhasta Jyväskylässä epäilty mies syytteessä järkyttävistä teoista Satakunnan käräjäoikeudessa – passitettiin mielentilatutkimukseen

Tuolloin Kuivalainen määrättiin mielentilatutkimukseen. Sen tulos oli, että hän oli Satakunnassa tapahtuneiden tekojen aikaan syyntakeinen. Sama todetaan Jyväskylän murhatuomiossa.

Jyväskylässä tapahtuneesta murhasta annettu tuomio on jo lainvoimainen. Murhan lisäksi mies tuomittiin hautarauhan rikkomisesta, sillä hän jätti ruumiin pyörätielle.

Erittäin raakaa väkivaltaa

Satakunnassa tapahtuneet teot ajoittuivat vuoden 2018 elo–syyskuun vaihteeseen. Jutun asiakirjat on julistettu salaisiksi ja oikeutta käytiin suljetuin ovin, mutta oikeus julkaisi asiasta julkisen selosteen.

Salattu on myös paikkakunta, jolla teot ovat tapahtuneet. Siksi tässäkin jutussa puhutaan vain Satakunnasta.

Kuivalainen riisti uhrinsa vapauden törkeällä tavalla viiden päivän ajaksi ja kohdisti tähän runsaasti erittäin raakaa väkivaltaa.

Tekotapoihin kuuluivat muun muassa lyöminen, tupakalla ja sytyttimellä eri puolille kehoa polttaminen ja latausjohdolla kuristaminen. Lisäksi väkivaltaa kohdistui myös sukuelinten alueelle, ja lisäksi Kuivalainen raiskasi uhrinsa useasti.

Lisäksi hän videokuvasi osan teoista ja aikoi julkaista videot ja mainostaa niillä uhrin rahaa vastaan tarjoamia seksuaalipalveluita.

Liki 50 000 euron korvaukset

Kuivalainen velvoitettiin korvaamaan uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 22 000 euroa sekä kärsimyksestä yhteensä 25 000 euroa, molemmat viivästyskorkoineen syyskuusta 2018 lukien.

Satakunnan käräjäoikeus katsoi, että Keski-Suomen käräjäoikeuden murhasta langettama elinkautinen vankeusrangaistus on riittävä seuraamus myös Satakunnassa tapahtuneista teoista. Niinpä niistä ei langetettu erillistä rangaistusta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut