Mies vangittu epäiltynä porilaistytön taposta

Porilaisen lenkkeilijätytön taposta epäilty 25-vuotias mies on vangittu Satakunnan käräjäoikeudessa. Häntä epäillään todennäköisin syin taposta. Epäilty tekoaika on viime perjantai.

17-vuotias lenkkeilijä katosi perjantai-iltana Porin Metallinkylästä. Hänen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, sillä Kokemäellä löytyi samana iltana palaneesta varastosta vainaja. Vainajalle on tehty oikeuslääketieteellinen tutkimus. Tutkinnanjohtaja Matti Ala-Haaviston mukaan ei ole vielä saatu varmistettua, onko varastosta löytynyt vainaja lenkkeilijätyttö. Tutkimuksia tehdään kiireellisesti.

Tutkinnanjohtaja ei kommentoi, ovatko epäilty ja uhri tunteneet toisiaan. Ala-Haavisto ei kommentoinut sitäkään, kiistääkö epäilty teon.

– Tutkimme kokonaisuutena epäiltyä henkirikosta ja Kokemäeltä löytynyttä vainajaa, Ala-Haavisto totesi.

Epäilty ei ollut itse paikalla vangitsemisistunnossa oikeudessa, vaan häntä kuultiin nykykäytännön mukaan videoyhteyden välityksellä Porin poliisivankilasta.

Miestä esitti vangittavaksi tutkinnanjohtaja Ala-Haavisto Lounais-Suomen poliisin Kokemäen yksiköstä.

Epäilty on kertonut Facebook-sivuillaan, että hän työskentelisi turvallisuusalalla toimivassa G4S -yhtiössä. Keskiviikkona antamassaan tiedotteessa yhtiö kuitenkin kertoo, että mies ei ole eikä ole ollut G4S Suomen palveluksessa. Iltalehden tiistaisten tietojen mukaan epäilty mies oli kadonneen tytön ystävä ainakin Facebookissa.