Miika Viitanen menee työssään nuorten kanssa kirjaimellisesti metsään – etsivä nuorisotyö tavoittaa Raumalla parisataa nuorta vuosittain: "Se ei todellakaan aina vaadi mitään ongelmien vyyhtiä"

Miika Viitanen on yksi Rauman kaupungin kolmesta etsivän nuorisotyön tekijästä. Etsivä nuorisotyö tavoittelee nuoria, jotka ovat vaarassa jäädä työelämän tai opiskelun ulkopuolelle. Raumalla etsivä nuorisotyö tavoittaa parisensataa nuorta vuosittain. Kuva: Juha Sinisalo

Miika Viitanen menee työssään nuorten kanssa usein aivan metsään – kirjaimellisesti. "Metsälenkit nuorten kanssa ovat mulle yksi työmenetelmä. Siellä varmaan puhutaan samoja asioita kuin puhuttaisiin jossain toimistossakin, mutta keskusteluympäristönä se on kuitenkin avoimempi. Välillä päästään tosi syvällisiinkin aiheisiin", Viitanen kuvailee.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Raumalla ideoitiin Vanhempien webinaari, jossa puhutaan niin vauva-arjesta kuin nuoren päihteidenkäytöstäkin – "Monen nykyvanhemman lapsuudessa ei välttämättä ole puhuttu lapsen seksuaalikasvatuksesta, nyt puhutaan"