Miinalaiva vierailee Eurajoella

Olkiluodon telakalla rakennettu Miinalautta Porkkala saapuu kuntavierailulle kotitelakalleen keväällä toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

Miinalautta Porkkala on rakennettu Olkiluodon telakalla, nykyisin Aslemetals, Eurajoella 1992. Samoihin aikoihin valmistui siellä myös kaksi muuta Pansio-luokan miinalauttaa. 

Miinalautta Porkkalan päällikkönä on eurajokelaislähtöinen kapteeniluutnantti Jyrki Nurmi. 

Laivastovierailuviikonloppuna Eurajoen kunnan vieraaksi saapuu Miinalautta Porkkalan miehistön lisäksi Laivaston soittokunta musiikkikapteeniluutnantti Timo Kotilaisen johdolla sekä  Meriupseeriyhdistys. Kaikkiin heihin pääsee tutustumaan Vuojoen kartanossa, jonne kaikki saapuvat vieraaksi perjantaina 24.5. illalla Laivaston soittokunnan konserttiin. Konsertti on Vuojoen kartanon puistossa ja sinne on vapaa pääsy.

Laivastovieraita saapuu Eurajoelle noin 100 henkeä. Laivastovierailun väki tutustuu Eurajokeen opastetuilla kierroksilla kohteina ainakin Olkiluodon vierailukeskus ja Vuojoen kartano.

Yleisö pääsee tutustumaan Miinalautta Porkkalaan lauantaina 25.5. Olkiluodon telakalla ja aikatauluista ilmoitetaan kunnan nettisivuilla ja lehti-ilmoituksilla.  Samana päivänä voi tutustua myös Olkiluodon satamaan, Olkiluoto Port Logistics Oy:n  opastetuilla linja-autokierroksilla, jotka lähtevät Olkiluodon telakalta ’nonstoppina’.

Olkiluodon vierailukeskuksen tiedenäyttely on avoinna tutustumista varten ja Aslemetalsin toimintaa esitellään telakalla. Olkiluotoon tullaan omilla kulkuneuvoilla ja toivotaan, että autoton naapuri napataan kulttuurikyytiin mukaan.

Eurajoen koululaiset tutustuvat Miinalautta Porkkalaan ja satamaan jo perjantaina.