Miisa Jokisella on oma musahuone – hän nauttii, kun saa harjoitella kaikessa rauhassa

Äiti Susanna Okkosen mielestä on ihanaa tulla kotiin, kun avoimesta ikkunasta kantautuu laulua ja pianonsoittoa.

Raumalaisen rivitaloasunnon yksi makuuhuoneista on varattu musiikille. Pianonsoittoa harrastavan Miisa Jokisen musiikkihuoneen keskiössä on valkoinen piano, mutta huoneesta löytyy myös akustinen kitara ja sähkökitara sekä seinällä riippuva hauska, raidallinen ukulele, jonka hän sai joululahjaksi viime vuonna.

Ukulelen soitossa Jokinen on itseoppinut.

– Etsin netistä kivoja lauluja ja opettelen. Ukulele on näppärä, pieni soitin, jolla on kiva soittaa.

Piano hankittiin perheeseen jo vuosia sitten, kun musiikkiluokkaa käynyt Jokinen aloitti pianonsoiton opiskelun musiikkiopistossa.

– Minulla oli vain yksi kriteeri, pianon piti olla valkoinen, sillä se sopii sisustukseen paremmin kuin puunvärinen, äiti Susanna Okkonen hymyilee.

Kun Okkonen muutti tyttärensä kanssa nykyiseen kotiinsa, haussa oli nimenomaan asunto, jossa olisi tilaa soittaa.

– Asunto valittiin sillä perusteella, että siellä olisi tyttärelle joko riittävän suuri huone, jonne piano mahtuisi tai sitten oma huone soittimelle.

Miisalle itselleen oma rauha on harjoittelussa tärkeää.

– Kun laittaa oven kiinni, ei häiriinny siitä, kun muut häärivät kotona. Pidän siitä tunnelmasta, kun saan soittaa ja laulaa itsekseni.

Musiikkihuone on ahkerassa käytössä, sillä vaikka Jokisella on välivuosi musiikkiopistosta, hän harjoittelee silti päivittäin. Tähtäimessä on opiston päättötodistus.

– Meillä soi musiikki usein. On ihanaa tulla töistä kotiin, kun ikkuna on auki ja Miisa sattuu harjoittelemaan, Susanna Okkonen sanoo.

Huoneen sisustus noudattelee kodin tyyliä: värimaailma muodostuu harmaasta ja valkoisesta, jota maustaa joku kirkkaampi väri. Viimeinen hankinta huoneeseen on hauska musta baarijakkara.

– Tehosteena onkin kodissa usein mustaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut