Mika Aaltolan presidenttiehdokuutta tukeva yhdistys rekisteröitiin - pitää tiedotustilaisuuden torstaina

 Tämä on yhdistys, joka edustaa demokraattisia arvoja. Olemme pyytäneet, että Mika (Aaltola) olisi meidän presidenttiehdokkaamme, Vuorisalo kertoi.

Mika Aaltola on miettinyt presidenttiehdokkuutta. Torstai-iltana hän lupaa kertoa päätöksensä.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan tukiyhdistys ensi vuoden presidentinvaaleja varten on perustettu. Patentti- ja rekisterihallitukseen rekisteröitiin keskiviikkona Suomen turvattu tulevaisuus -niminen yhdistys, jonka yhtenä jäsenenä on Aaltolan vaimo Kirsi Aaltola.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Valtteri Vuorisalo vahvisti STT:lle keskiviikkona, että kyseessä on Aaltolan mahdollista ehdokkuutta ja kampanjaa varten perustettu yhdistys.

– Tämä on yhdistys, joka edustaa demokraattisia arvoja. Olemme pyytäneet, että Mika (Aaltola) olisi meidän presidenttiehdokkaamme, Vuorisalo kertoi.

– Odotamme Mikan vastausta, jonka pitäisi tulla ihan lähipäivinä.

Vuorisalo on julkishallinnon ja turvallisuuden yksikön toimialajohtaja Fujitsulla sekä osa-aikainen työelämäprofessori Tampereen yliopistossa.

Tukiyhdistyksen perustamisesta kertoi ensimmäisenä Maaseudun Tulevaisuus.

Tiedotustilaisuus Svinhufvudin kotimuseolla

Jo aiemmin on uutisoitu, että Aaltola ilmoittaa tällä viikolla, lähteekö hän tavoittelemaan presidenttiyttä. Keskiviikkona Aaltola kertoi Twitterissä, että hän pitää torstaina iltakuudelta tiedotustilaisuuden medialle "koskien presidentinvaaleja 2024".Tiedotustilaisuus järjestetään Luumäellä Etelä-Karjalassa P. E. Svinhufvudin Kotkaniemi-kotimuseolla.

Museolla järjestetään torstaina Kotkaniemi-foorumi, joka on valtakunnallinen poliittishistoriallinen keskustelutilaisuus. Aaltola on yksi tilaisuuden keskustelijoista.

Svinhufvud oli Suomen tasavallan kolmas presidentti vuosina 1931–1937.

Haavisto ja Rehn ehdolla yhdistysten kautta

Jos Aaltola haluaa tavoitella presidentin tehtävää valitsijayhdistyksen kautta, hän tarvitsee 20 000 äänioikeutetun allekirjoittamaa kannattajakorttia.

Jo aiemmin entinen ulkoministeri, kansanedustaja Pekka Haavisto (vihr.) ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ovat kertoneet tavoittelevansa presidenttiehdokkuutta valitsijayhdistysten kautta.

Haavistolla on vihreiden tuki takanaan, ja Rehn toivoo keskustan asettavan hänet ehdokkaakseen syyskuun puoluekokouksessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut