Mika Pohjonen avaa Eurajoki Bel Canton

Tenori Mika Pohjosen konsertti Eurajoen kirkossa tänään avaa toista kertaa järjestettävän Eurajoki Bel Canto klassisen laulun tapahtuman. Konserttiohjelmassa on muun muassa Wagneria, Verdiä ja Merikantoa.

Pohjosen laulajanura alkoi vuoden 1992 tangokuninkuudesta. Sittemmin hän on siirtynyt klassiseen lauluun ja lukeutuu kansallisoopperan solistikuntaan. Tänä kesänä Pohjonen tekee debyyttinsä Savonlinnan oopperajuhlilla.

Viikon kestävän festivaalin esiintyjänimiä ovat tänä vuonna vahvat mieslaulajat. Mika Pohjosen ohella Eurajoella konsertoivat Tommi Hakala ja Ville Rusanen.

Baritoni Ville Rusanen konsertoi Eurajoella sunnuntaina 31.5. ja baritoni Tommi Hakala ensi viikolla.

  Jokaisena konserttipäivänä järjestetään myös 45 minuuttia oopperalaulajan elämästä -haastattelutilaisuus. Taiteilijoiden uraan ja elämään pääsee tutustumaan Eurajoen kristillisen opiston juhlasalissa.   Uutta ovat maksuttomat tapahtumat, lapsille suunnattu klassisen laulun konsertti Vuojoen kartanon puistossa sekä Suuri musiikkimessu kirkossa. Kaikille avoin on myös Suomen luistelumaajoukkueen valmentajan Pasi Koskelan luento, jossa tarkastellaan urheilijan ja muusikon ammatteja.