Mikael Agricolan nimikkoleivos etujoukoissa Rauman kahviloihin

Vanhassa Raumassa Agricola-päivää voi juhlistaa nimikkoleivoskahvien merkeissä Cafe Prassenilla, Café Salissa sekä Kontion kahvilassa. Kuva: Suomen Pipliaseura

Lauantaina vietettävänä Mikael Agricolan päivänä juhlitaan suomen kirjakielen syntyä ja lukutaidon kehittymistä. Raamatun käännös- ja kustannustyötä tekevän Suomen Pipliaseuran parin vuoden takaisen äänestyksen myötä Agricola on saanut myös oman nimikkoleivoksensa.

Vuonna 2014 voittajaksi äänestetty Agricola-leivos toimii nyt kolmatta kertaa lukutaitotyön symbolina. Ensimmäistä kertaa Agricola-leivoksia on myynnissä kahviloissa Raumalla, Helsingissä sekä Rovaniemellä.

– Rauma on siinä mielessä ihan etujoukoissa mukana, Pipliaseuran viestintäjohtaja Terhi Huovari kertoo.

Vanhassa Raumassa Agricola-päivää voi juhlistaa nimikkoleivoskahvien merkeissä Cafe Prassenilla, Café Salissa sekä Kontion kahvilassa.

Bloggaaja Heidi Harjulan suunnittelemasta leivoksesta on yhteistyössä Kakkugalleriasta tutun Sami Granrothin kanssa kehitelty täksi Agricola-päiväksi päivitetty versio. Uudistetussa leivoksessa yhdistyvät kaurainen pohja ja puolukkainen täyte.

Leivoksella halutaan muistuttaa lukutaitotyön ja Mikael Agricolan aikanaan tekemän työn merkityksestä. Pipliaseura muistuttaa, ettei oikeus omaan kirjakieleen ja lukutaitoon edelleenkään ole itsestäänselvyys.

"Rauma on siinä mielessä ihan etujoukoissa mukana."