Miksi Porissa hypitään kympistä, mutta Raumalla ei?

Rauman maauimalan kymmenen metrin hyppypaikka poistettiin käytöstä kuluvan kesän alussa, koska vaadittu viiden metrin syvyys ei altaassa täyttynyt. Rauman maauimalan syvyys hyppypäässä on 4,6 metriä.

Porin maauimalan syvyys on 4,5 metriä, eli kymmenen senttiä Rauman maauimalaa vähemmän, mutta siellä kymmenen metrin hyppypaikka on käytössä tänäkin kesänä.

Miksi Porin maauimalassa saa edelleen hypätä kympistä?

– Porissa allas on täytetty verkostovedellä, joten se on kirkasta, mikä helpottaa valvontaa. Maauimalassa on lisäksi jatkuva valvonta ja uimareita tarkkailee päivittäin kaksi uimavalvojaa, Porin terveystarkastaja Anne Vuohijoki kertoo.

– Myös Turun kaupungin verkkosivujen mukaan siellä maauimalan syvyys on sama 4,5 metriä. Viiden metrin syvyisistä altaista en ole tainnut edes kuulla, hän jatkaa.

Esimerkiksi Helsingissä uimastadionin maauimalan hyppyaltaassa syvyys on vastaava kuin Porissa, 4,5 metriä.

Jos Raumalle saataisiin altaaseen kirkas vesi, voitaisiinko kymppi ottaa taas käyttöön?

– Päätös kymmenen metrin hyppypaikan sulkemisesta tehtiin kokonaisuuden perusteella. Altaan syvyyden lisäksi siihen vaikuttivat pohjanmuotojen nouseminen altaan reunoilta, samea vesi ja altaan aitaamattomuus. Kun valvonta loppuu, altaaseen voidaan heitellä esimerkiksi polkupyöriä, Rauman terveystarkastaja Jonna Aro kertoo.

– Kirkas vesi altaassa helpottaisi valvontaa, jolloin tilannetta voitaisiin arvioida uudelleen, hän jatkaa.