Osuuspankilta miljoonan euron lahjoitus satakuntalaiselle yliopistokoulutukselle

Länsi-Suomen Osuuspankin hallitus on päättänyt aloittaa miljoonan euron lahjoituksen suunnittelun satakuntalaiselle yliopistokoulutukselle.

Lahjoituksen suunnittelu julkistettiin tänään Länsi-Suomen Osuuspankin SuomiAreena -tilaisuudessa. Lopullisen päätöksen lahjoituksesta tekee pankin edustajisto.

Lahjoittajan mukaan lahjoitus pyritään kanavoimaan Porin yliopistokeskuksessa ja Raumalla toimivien yliopistojen sekä Satakunnan korkeakoulusäätiön kautta siten, että sen myötä tulisi mahdolliseksi hyödyntää valtion lupaama kolminkertainen täydennysosuus täysimääräisenä.

- Tämä johtaisi parhaimmillaan siihen, että lahjoituksen kokonaisvaikutus nousisi peräti neljään miljoonaan euroon, Länsi-Suomen Osuuspankista kerrotaan.

– Tällä lahjoituksella haluamme osoittaa, että haastavinakin aikoina yhteiskuntaa eteenpäin vieviin asioihin, koulutukseen ja sivistykseen, täytyy kiinnittää erityistä huomiota. Se on investoimista tulevaisuuteen, Länsi-Suomen Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja Terttu Hällfors kertoo.

Länsi-Suomen Osuuspankin toimitusjohtaja Simo Kauppi toteaa, että osuustoiminnallinen yritysmuoto myös velvoittaa pankkia toimimaan yhteiskuntavastuullisesti.