Miljoonia pieniä viinapulloja jää palauttamatta joka vuosi - pantista huolimatta

Suomi on maailman kärkimaita pullonpalautuksessa. Suomalaiset palauttavat kaikista pantillisista pulloista 93 prosenttia.

Pieniä, taskumattikokoisia viina- ja vodkapulloja jää kuitenkin palauttamatta vuosittain miljoonia kappaleita, kerrotaan Altiasta. Syyksi heikompaan palautusasteeseen pidetään sitä, että pieni ja kevyt muovipullo päätyy esimerkiksi kaupunkitapahtumassa helpommin roskakoriin kuin palautusautomaattiin.

-Esimerkiksi pienten PET-muovipullojen palautusasteet ovat yllättävän alhaiset. Taskumattikokoisista pulloista noin puolet jää palauttamatta, vaikka nämäkin pullot ovat pantillisia. Näihin lukuihin toivomme nyt muutosta, toteaa vastuullisuuspäällikkö Hannamari Koivula Altian tiedotteessa.

Tiedot perustuvat kyselyyn, jonka Altia teetti toukokuussa 2019 pullojen palautuksesta. Kyselytutkimukseen osallistui noin tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista.

Altia käynnistää nyt ensimmäistä kertaa kuluttajille suunnatun kampanjan, jonka tarkoituksena on nostaa myös taskumattikokoisten pullojen kierrätysastetta.

Pienikin pullo kuuluu -automaatiin -kampanja näkyy sekä ulkomainonnassa että sosiaalisessa mediassa juhannusviikon maanantaista eteenpäin.