"Minervan myynnistä ei ole edes neuvoteltu" - ekonomitytär ottaa perheyrityksen lääkärikeskuksen vetääkseen

Viime vuosina muutamat suuret ketjut ovat kasvaneet entisestään ostamalla paikallisia yrityksiä. Esimerkiksi Rauman Erikoislääkärikeskus myytiin Terveystalolle osana Porin Lääkäritaloa. Kyselty on Minervaakin.

| Päivitetty

Lääkärikeskus Minervan toiminta alkoi Raumalla joulukuussa 1987. Alussa yrityksellä oli viisi lääkäriomistajaa, mutta pitkään omistus on ollut Heimo Ylitalon perheellä.

Viime vuosina muutamat suuret ketjut ovat kasvaneet entisestään ostamalla paikallisia yrityksiä. Esimerkiksi Rauman Erikoislääkärikeskus myytiin Terveystalolle osana Porin Lääkäritaloa. 

Kyselty on Minervaakin.

– Monet ovat myyneet yrityksensä sote-uudistuksen pelossa. Minervan myynnistä ei ole kuitenkaan edes neuvoteltu. Paikallisella omistuksella on merkitystä monille asiakkaille ja myös henkilökunnalle, Ylitalo kertoo.

Minerva työllistää kolmisenkymmentä ihmistä Raumalla ja Eurassa. Ja päälle tulevat Minervassa yrittäjinä työskentelevät lääkärit.

Sisarukset myös omistajina

Vuodenvaihteessa perheyhtiössä tehdään sukupolvenvaihdos. Heimo Ylitalo luovuttaa toimitusjohtajan tehtävät tyttärelleen Kaisa Koskiselle.

– Kaisa on ollut Minervassa nyt kolme ja puoli vuotta hoitamassa juoksevaa hallintoa talouspäällikkönä. Hän tuntee jo talon, Ylitalo sanoo.

Kaisan sisarukset Maija Ylitalo-Heikkilä ja Pekka Ylitalo ovat lääkäreitä. He ovat myös perheyrityksen omistajia ja hallituksen jäseniä.

Kaisa ei ole koulutukseltaan lääkäri, vaan ekonomi. Työ perheyrityksessä on ollut hänen mielessään ilmeisesti jo pidempään, sillä pro gradun aiheena oli terveydenhuollon arvonlisäverotus.

Pitkäkestoinen sitoumus

Kun Koskinen muutti Helsingistä perheineen Raumalle Minervan talouspäälliköksi, ajatuksena oli siirtyminen toimitusjohtajaksi myöhemmin.

– Sillä mielellä olin ja olen, että kyse on pitkäkestoisesta sitoumuksesta Minervan kanssa. Olin puhunut asiasta mieheni kanssa aika paljon jo aikaisemmin, varsinkin asuessamme Kiinassa. Mieskin on kotoisin Raumalta, ja tämä on lapsiperheelle hyvä paikka.

– Uuden sukupolven tulo yritykseen viestittää omalle väelle ja asiakkaille jatkuvuudesta. Olemme täällä, koska ihmiset ja yritykset niin haluavat.

Ylitalo siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi

Koskinen ei ainakaan tunnusta, että isän paikan ottaminen jännittäisi.

– Ei Heimokaan ole enää paljon lääkärin töitä ehtinyt tehdä, kun on keskittynyt yrityksen johtamiseen. Minua talouspuoli ja liikkeenjohtaminen on aina kiinnostanut. Hoitotyön osaajat kuten vastaavat lääkärit ja hoitajat Minervassa on erikseen.

Heimo Ylitalo ei jätä Minervaa kokonaan, vaan siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut