"Minulla ei ole koiranpentuja" - eurajokelaisnaiselle paljastui ikävä totuus

Eurajoella asuu yksi Jenna Paajanen, jonka perheessä on koirakin. Cara tosin on 7-vuotias japaninpystykorva, joka on hankittu aikanaan tutulta kasvattajalta. Hän ei ymmärrä, miten päätyi huijauksen välikappaleeksi.

Eurajokelainen Jenna Paajanen ei ollut uskoa, kun hänelle selvisi, että joku oli joulukuussa laittanut hänen nimellään tori.fi:hin ilmoituksen olemattomista koiranpennuista.

Hän muka myi Eurajoella 800 eurolla ranskanbulldogin pentuja, joista ainakin yksi ihminen erehtyi maksamaan ilmoituksen laittaneen huijarin tilille 260 euron varausmaksun.

– Viime lauantaina tuli neljäs viesti puhelimeen, jossa kysyttiin muka minun myymistäni olemattomista koiranpennuista. Vastasin taas, ettei minulla ole mitään koiranpentuja, mutta silloin heräsin asian vakavuuteen.

Hän otti jo aiemman viestin jälkeen yhteyttä verkkosivustoon, mutta sieltä ei koskaan kuulunut vastausta.

Paajanen kertoi tilanteesta viime lauantaina facebook-sivuillaan, ja ilmoitusta on jaettu useisiin some-ryhmiin.

– Tein asiasta rikosilmoituksen maanantaina. Myös pentua ostamaan tulossa ollut on tehnyt rikosilmoituksen.

Valheellinen myynti-ilmoitus on tekaistu varausmaksun kuitanneen henkilön käyttämällä sähköpostiosoitteella, josta hän on laittanut tilinumeronkin varausmaksua varten.

Paajanen arvelee, että ostajaehdokkaat ovat etsineet hänen puhelinnumeronsa numerohausta.

Rikoskomisario Leo Tusa Rauman poliisiasemalta vahvistaa Paajasen ilmoittaneen tapauksesta ja neuvoo koiranpennun hankkimista miettiviä ensimmäiseksi tarkistamaan, onko myyjä Kennelliiton hyväksymä kasvattaja.

Kennelliiton sivuilta löytyy pentulista sekä rotujärjestöjen nettisivuille on kerätty listoja rotujen kasvattajista.

Perjantain Länsi-Suomessa periaatteensa ja mielipiteensä kasvattajana sekä Kennelliiton kasvattajatoimikuntaan ja hallitukseen kuuluvana että Suomen koirankasvattajat ry:n puheenjohtajana kertoo Vihdin Otalammella asuva Vesa Lehtonen.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.