Mistä lisää matkailuvaltteja Rauman kesään?

Jo yksin Vanhan Rauman miljöö houkuttelee vuosittain paljon kävijöitä Raumalle. Kuva: Esa Urhonen

Rauman matkailussa saatettiin nojata tänäkin kesänä sen kahteen vahvaan tukijalkaan: Vanhan Rauman miljööseen ja Pitsiviikon tapahtumapakettiin.

– Kaupungin puutaloalue on turisteille aivan ehdoton ykköskohde. Aina sen perään kysellään ja aina sitä ihastellaan, matkailuneuvoja Jaana Heino kertoo.

Toisaalta nämä kaksi niin sanottua varmaa nakkia takaavat myös sen, että niiden ympärillä voidaan kokeilla uusia houkutuksia Rauman vetovoimaisuuden parantamiseksi.

Kaupallista alaa ja risteilytaustaa omaavalla Heinolla on yksi konkreettinen ehdotuskin ulkomaisten turistien houkuttelemiseksi kanaalikaupunkiin. Hän kääntäisi katseet länsinaapuriimme Ruotsiin.

– Turusta Raumalle ajaa puolitoista tuntia, joten maihin saapuville ryhmille voitaisiin markkinoida vierailupaketteja Raumalle. Jos Turun keskusta on tullut jo ahkerille ruotsalaisille risteilijöille tutuksi, Rauma voisi tarjota heille uudenlaisen vierailukohteen Unescon maailmanperintökohteineen ja kaupungin ravintolapalveluineen, Heino ehdottaa.

Vaikka Pitsiviikko Rauman kesän kiistaton ykköstapahtuma onkin, ei Heino näe sitä esteenä sille, että kesää väritetään rohkeasti myös muilla tapahtumilla.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Pitsiviikon myynti lähes joulun tasolla

Missä on Pitsiviikon iltaohjelma?