Mitä maksaa liittyminen vesi- ja viemäriverkostoon?

Liittymismaksu kattaa yleensä vain oikeuden liittyä kunnan vesi- ja viemäriverkostoon. Kaava-alueet ovat vesihuollon toiminta-aluetta, jolloin myös liittymiseen velvoitetaan. Kaava-alueiden ulkopuolella liittymisvelvoite on pääsääntöisesti vain määritellyillä toiminta-alueilla. Kuva: Juha Sinisalo


Vesi- ja viemäriverkoston liittymishinnat vaihtelevat suuresti Rauman seudulla.

Kuntien kotisivujen perusteella hintavertailua tehdessä Raumalla vesi- ja viemäriverkkoon liittyminen maksaa selvästi ympäristökuntia enemmän.

Hinnaksi vesi-, viemäri-, ja hulevesiverkostoon liittymiselle kertyy 6 440 euroa, kun vastaava summa esimerkiksi Eurajoella on 1 800 euroa, jossa tosin ei ole huleveden liittymismaksua.

Rauman Veden verkostoinsinööri Jarmo Kylä-Kausen mukaan hintoja ei voi kuitenkaan aivan näin yksiselitteisesti vertailla, sillä eri kuntien liittymismaksut saattavat olla sisällöltään erilaisia.

Kylä-Kause perustelee Rauman liittymismaksuja sillä, että maksu kattaa kaavatontilla liittymän tontin rajalle asti.

– On kuntia, joissa kiinteistön omistaja joutuu maksamaan myös pätkän runkojohdosta tontille. Me teemme sen aina kaava-alueella tontin rajalle asti. Tällöin esimerkiksi katu säilyy koskemattomana.
 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.