Miten ne väistämissäännöt nyt taas menivätkään? Liikenneturvan kampanjassa aiheena suojatiet

Jopa neljäsosa autoilijoista kertoo, ettei aina väistä suojatiellä silloinkaan, kun pitäisi.

Tienylitystilanteiden turvallisuus paranee, kun säännöt tunnetaan ja niitä maltetaan myös noudattaa, muistuttaa Liikenneturva. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Joka neljäs autoilija kertoo, ettei aina anna tietä suojatiellä vaikka tietää, että tilanteessa pitäisi. Asia selviää Liikenneturvan teettämästä kyselystä.

Liikenneturvan tänään alkavassa kampanjassa kerrataankin suojatie- ja väistämissääntöjä – onhan koulujen alkukin taas lähestymässä.

Kyselyssä jotkut autoilijat myönsivät myös, etteivät aina pysähdy useampikaistaisella tiellä suojatien eteen, vaikka viereisellä kaistalla olisi pysähtynyt ajoneuvo.

– Kyselymme tulokset kielivät siitä, että erityisesti suojatien kohdalla liikennesääntöjen noudattamattomuudessa ei niinkään ole kyse siitä, etteikö sääntöjä tunnettaisi. Tietä ei pysähdytä antamaan jostain muusta syystä. Taustalla voi olla silkkaa piittaamattomuutta tai kiireen tunnun, oman etenemisen tai ajomukavuuden arvottaminen sääntöjä korkeammalle, pohtii Liikenneturvan koulutusohjaaja Sami Kivilä tiedotteessa.

Suojateiden turvallisuus syntyy turvallisista valinnoista. Vaaratilanteita voi ehkäistä alentamalla omaa nopeuttaan ja ennakoimalla.

Kampanjan "Tunne liikennesäännöt" -sivulla voi kerrata keskeisiä väistämissääntöjä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut