Miten sujuu yhteiselo kolmen kimpassa?

Teatteriyhdistys Fake tuo Manterenpäähän hersyvän hauskan komedian, jonka ensi-ilta on 30.7..

Teatteriyhdistys Fake ry:n tämän kesän toinen produktio on kreisikomedia Kolmen kimppa, joka saa ensi-iltansa Manterenpään kesäteatterissa Puulussa perjantaina 30.7.

Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittamassa ja Reita Lounatvuoren kääntämässä komediassa nähdään Sonja Sorvola, Juha Antikainen ja Lauri Ketonen.

Nämä teatteriammattilaiset nousevat itse nyt ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin lavalle, sillä Sorvola on toiminut Faken toisessa kesänäytelmässä, Myrskyluodon Maijassa, koreografina, Antikainen kapellimestarina ja Ketonen ohjaajana.

– Olen ollut viimeksi näyttämöllä joulukuussa 2019 Lontoossa. Sitten kaikki meni koronan vuoksi kiinni, Sorvola kertaa.

Ketonen ja Antikainen puolestaan näyttelivät viimeksi marraskuussa 2020 Helsingin kaupunginteatterin näytelmässä Päiväni murmelina.

– Raumalaisyleisön edessä en ole näytellyt sitten vuoden 2017, lisää Ketonen, joka on viime vuosina keskittynyt ohjaamiseen.Moniulotteinen komedia

Kolmen kimppa lähtee tilanteesta, jossa Ketosen esittämä Pauli on menettänyt rakkautensa naisystäväänsä Sofiaa kohtaan (Sorvola).

Pauli haluaa päästä kumppanistaan eroon, muttei tohdi kertoa tälle karua totuutta. Niinpä hän turvautuu luovuuteen ja kutsuu parhaan ystävänsä Martin (Antikainen) asumaan pariskunnan yhteiseen kotiin.

Pauli kuvittelee Sofian kyllästyvän nopeasti Marttiin, ”jota kukaan ei kestä viikkoa enempää”, mutta asiat menevätkin hyvin nopeasti solmuun.

– Tämä on farssi, josta voi löytää draamallisiakin vivahteita, vaikka ovet eivät näytelmässä paukukaan, Ketonen naurahtaa.

Sorvola huomauttaa, että Kolmen kimppa on paljon moniulotteisempi kuin tyypilliset farssit.

– Päällimmäisenä kyseessä on kuitenkin hauska komedia, joka naurattaa ja tuottaa iloa, Antikainen vakuuttaa.

Hyvät fiilikset

Teatteriyhdistyksen komedia päätyi Manterenpään kesäteatteriin, koska teatteria hallinnoiva Sorkan kyläyhdistys sitä ehdotti.

– Meitä pyydettiin muuallekin, mutta halusimme, että tämä paikka saataisiin taas koronan jälkeen startattua ja kesäteatteritoiminta kunnolla käyntiin, Ketonen selvittää.

Raumalla Sorkan Puulussa sijaitsevan kesäteatterin katsomo on mitoitettu 250:lle, mutta tällä hetkellä lippuja näytöksiin myydään noin 120.

– Tilanne voi vaihdella, joten suosittelemme ostamaan liput ennakkoon esimerkiksi Netticketistä, palvelupiste Pyyrmannista tai sähköpostitse meiltä, Faken tuottaja Jenna Karhula neuvoo.

Näyttelijäkolmikko on innoissaan tulevasta ensi-illasta.

– Fiilikset ovat hyvät! Eilen menimme näytelmän kokonaisuudessaan läpi, ja se oli oikea työvoitto. Viikon aikana olemme saaneet repliikit hienosti sisäistettyä, ja homma toimii.

– Tämä on viihdyttävä, laadukas, nopea ja nokkela puhenäytelmä, jonka parissa voi heittää koronamasennuksen nurkkaan ja aivot narikkaan, näyttelijät lupaavat.

Teatteriyhdistys Fake ry esittää: Kolmen kimppa, Manterenpään kesäteatteri, Puuluntie 388, Rauma. Näytökset: 30.7.–15.8.. Lisätiedot: teatterifake.fi.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut