Mittavat talousrikokset toivat raumalaisyrityksen johdolle vankeustuomiot

Raumalainen Jussi Ruusu sekä nykyisin Uudessakaupungissa asuva Jukka Joutsa on tuomittu tuntuviin vankeusrangaistuksiin talousrikoksista Satakunnan käräjäoikeudessa.

Oikeus julkisti helmikuussa käsittelyssä olleen jutun tuomiot keskiviikkona.

Konkurssiin ajautuneiden Suvipiha Rakennus Oy:n ja Rauman Suvipiha Oy:n hallituksen ainoana jäsenenä ja toimitusjohtajana toimineelle Joutsalle ja yhtiössä tosiallista valtaa käyttäneelle Ruusulle oikeus mittasi kahdesta törkeästä kirjanpitorikoksesta ja kahdesta törkeästä velallisen epärehellisyydestä kolme vuotta ehdotonta vankeutta.

Yhtiöissä prokuristina toimineelle vuonna 1994 syntyneelle miehelle luetut syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja velallisen epärehellisyydestä hylättiin mutta toiminnastaan oman yrityksensä vetäjänä hän sai törkeästä kirjanpitorikoksesta kahdeksan kuukautta ehdollista vankeutta.

Yrittäjät määrättiin myös liiketoimintakieltoon. Ehdottoman vankeustuomion saaneiden kielto ulottuu maaliskuulle 2024 ja ehdollisen tuomion saaneelle maaliskuulle 2021.

Lisäksi Jussi Ruusu ja Jukka Joutsa määrättiin maksamaan mittavat vahingonkorvaukset liki sadalle asianomistajalle. Yksistään verohallinto perää runsaan 231 000 euron saataviaan.