Valtakunnallinen Leikkipäivä innostaa perheen eri-ikäiset juhlimaan leikkiä kotosalla

Valtakunnallista Leikkipäivää vietetään toukokuun 9. päivä teemalla "leikki yhdistää".

Mannerheimin Lastensuojeluliiton luotsaamaa valtakunnallista Leikkipäivää vietetään poikkeustilasta huolimatta lauantaina 9. toukokuuta.

Leikkiä juhlistetaan silloin oman perheen kesken tai muiden läheisten kanssa etäyhteyden avulla.

Leikkipäivän teema on tänä vuonna ”leikki yhdistää”.– Tässä hetkessä, kun olosuhteet erottavat meitä ihmisiä toisistamme, voimme käyttää leikkiä apuna uudenlaisen yhteyden etsimisessä. Yhteinen leikki ja yhdessä koettu ilo synnyttävät yhteenkuuluvuutta, joka puolestaan lisää luottamusta niin toisiin ihmisiin kuin tulevaan, koordinaattori Eevamaija Paljakka sanoo.

Leikkipäivää kotioloissa viettäviä kehotetaan askartelemaan ikkunaan aurinko levittämään leikin ilosanomaa.

Leikkipäivän tunnelmista kertovia kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #leikkipäivä2020, #leikkiyhdistää ja #aurinkoikkunassa. Kuvia leikkihetkistä jaetaan eteenpäin Leikkipäivän Facebook-sivulle ja MLL:n Instagram-tilille.

Leikkipäivän ideana on ollut, että kuka tahansa voi järjestää oman leikkitapahtumansa tai -tempauksensa, joka voi olla pieni oman perheen tai naapuruston yhteinen leikkihetki.

Joka vuosi monet organisaatiot ovat myös innostuneet järjestämään yleisötapahtumia. Tälle vuodelle tapahtumat suunnitellut yleisötapahtumat siirtyvät joko syksyyn tai ensi vuoteen.Valtakunnallista Leikkipäivää koordinoi Leikkipäivä-verkosto, johon kuuluu noin 30 toimijaa julkiselta, yksityiseltä ja järjestöpuolelta. Verkostoa luotsaa Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Ideoita leikkeihin löytyy osoitteesta www.leikkipankki.fi

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut