Yli puolet lukee LS:n verkkoa jo mobiililaitteilla

Länsi-Suomen digilehdellä on myös oma vakiintunut lukijakuntansa, ja lisäksi uusi mobiililaitteille ladattava Päivän lehti -sovellus on herättänyt kiinnostusta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Mobiililukijoiden määrä on Marva Median verkkosivuilla ollut koko ajan kasvussa. Kesäkuussa LS24.fi-sivusto uudistettiin responsiiviseksi, minkä jälkeen mobiilikäytön osuus on kasvanut verkkosivuilla tänä vuonna ensimmäistä kertaa yli 50 prosentin.

Esimerkiksi kuluvan vuoden elokuussa mobiililaitteilla verkkosivuja luki 52 prosenttia käyttäjistä, kun pöytäkonetta verkkosivujen selaamiseen käytti 48 prosenttia. Tammikuussa vastaavat luvut olivat vielä toisenlaiset - 58 prosenttia vieraili verkkosivuilla pöytäkoneella ja 42 mobiililaitteilla.

Jos sivulle julkaistaan kova kiekkouutinen, kävijämäärät pomppaavat välittömästi ja suurin osa verkkovierailuista tehdään tällöin mobiililaitteella.

- Esimerkiksi alusta asti responsiiviseksi rakennettu Kiekkoareena-sivusto on palvellut mobiililukijoita jo pitkään. Jos sivulle julkaistaan kova kiekkouutinen, kävijämäärät pomppaavat välittömästi ja suurin osa verkkovierailuista tehdään tällöin mobiililaitteella, digituottaja Maija Männistö kertoo.

Lukijapalautteen mukaan 55 prosenttia lukijoista pitää vähintään melko tärkeänä sitä, että myös LS24.fi ja sen alaisuudessa toimiva Raumalainen.fi tehtiin kesäkuisen verkkosivu-uudistuksen myötä responsiivisiksi.

- Onhan se huomattava parannus, kun verkkosivua ei tarvitse enää erikseen zoomailla ja loitontaa, vaan sivu istuu siihen kännykän näytölle automaattisesti, Männistö sanoo.