Monien äänien messuilla keskitytään kotimaiseen kirjallisuuteen

Kirjanystävien ihmemaa avautui tänään perjantaina Turussa. Kirjailijat Salla Simukka (vas.) ja Siri Kolu ovat suunnitelleet messuille oman osaston lapsille. Kuva. Jere Grönberg

Perjantaina käynnistyneet Turun kirjamessut ovat tänä vuonna paitsi aikuisten, myös lasten kirjallinen ihmemaa. Messuille on rakennnettu lapsille oma alue, eräänlainen moderni mummola ja tarinoiden kylä, jossa lapset voivat lukea, kuunnella, mutta myös itse osallistua sanataiteen tekemiseen.

– Tällä lavalla tehdään niitä tulevaisuuden lukijoita, kirjoittajia ja kirjamessukävijöitä, sanoo kirjailija Siri Kolu.

Tänä vuonna kirjamessujen sisällöstä ovat vastanneet kirjailijat. Ohjelmapäälliköinä ovat toimineet Tommi Kinnunen ja Salla Simukka.

Kirjamessujen tarjonnassa on keskitytty kotimaiseen kirjallisuuteen. Ohjelma rakentuu moniääninen Suomi -teeman ympärille.
Yksi kuuluville pääsevistä äänistä on lasten, muita ovat muun muassa sukupolvet, uudet äänet ja sitkeät äänet.

– Tausta-ajatuksena on ollut se, että teema houkuttelisi ihmisiä kuuntelemaan esityksiä, joita he eivät muutoin löytäisi suuresta messutarjonnasta, Simukka kertoo.

Messuilla ei tänä vuonna ainoastaan puhuta kirjallisuudesta vaan sitä myös luetaan. Uutena ohjelmatilana aloittaa intiimi Tekstiretriitti, jossa kirjailijat ja runoilijat lukevat teoksiaan ääneen.

Myös Rauman kaupungilla on messuilla oma osasto, jolla esitellään muun muassa teattereiden tarjontaa.

Turun kirjamessut järjestetään Turun messukeskuksessa 6.–8.10. Messukeskuksessa on samanaikaisesti myös viini- ja ruokamessut.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.