Monitoimitalo Wintteri saa kohta rappausta pintaan – Uudenkaupungin suururakka on pysynyt aikataulussa

Kesäsateet eivät ole aiheuttaneet rakennustyömaalla ongelmia, sillä töitä tehdään pääasiassa nyt sisätiloissa.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintteri alkaa jo hieman muistuttaa ulkoisesti lopullista muotoaan. Rappauksia tehdään syksyllä kelien mukaan niin pitkälle kuin ehditään.

Uudenkaupungin sivistys- ja hyvinvointikeskus Wintterin rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien mukaisesti. Tällä hetkellä töitä tehdään pääasiassa sisätiloissa.

Monitoimitalon harjannostajaisia vietettiin kesäkuussa. Hankkeen projektipäällikkö Eerik Leivo kertoo, että harjakorkeuteen päästiin kuitenkin jo hyvissä ajoin keväällä.

Näin ollen loppukesän ajoittain rankoiksikin yltyneet sateet eivät ole haitanneet rakennustöiden etenemistä.

– Vesikatolla on 99 prosenttisesti kaikki työt tehty, eli sateiden suhteen ei ole ollut ongelmia.

Rappausta kelin salliessa

Tällä viikolla rakennustyömaalla on aloitettu hyppyaltaan vesipainekokeet. Leivo kertoo, että myös tasoite - ja maalaustyöt ovat edenneet pitkälle.

Syyskuun aikana saadaan julkisivun muuraustyöt valmiiksi. Myös rappaus on tarkoitus saada mahdollisimman pitkälle valmiiksi syksyn aikana.

– Kelin mukaan mennään. Huonolla kelillä emme enää tee, sillä meillä on hyvin aikaa jatkaa hommaa vielä ensi keväänä ja kesänä.

Pihatyöt keväällä 2025

Uudenkaupungin suurimman rakennushankkeen odotetaan valmistuvan alkuvuodesta 2025. Leivo kertoo, ettei valmistumisaikataulu ole venynyt.

– Kun oppilaat siirtyvät vanhasta koulusta uusiin tiloihin, päästään tekemään loput pihatyöt kevään ja kesän 2025 aikana. Vanha uimahalli on tämän jälkeen tarkoitus myös purkaa syksyyn mennessä.

Wintterin rakentamishankkeen lopputuloksena avautuvat uudet tilat perusopetuksen, lukion, varhaiskasvatuksen ja nuorisotoimen tarpeisiin sekä puitteet liikuntapalveluille, työväenopistolle ja musiikkiopistolle. Saman katon alle tulee myös liikuntahalli ja uimahalli.

Wintterin pinta-ala on kaikkiaan 22 600 bruttoneliömetriä, joista oppimisen ja kasvun tilat ovat 13 000 ja liikuntatilat 9 600 bruttoneliömetriä. Päivittäisiä käyttäjiä arvioidaan olevan noin 1 700.

Kustannuksia lisätöistä

SRV rakentaa hanketta elinkaarimallilla, jossa se vastaa rakennuksen ylläpidosta myös 20 vuotta valmistumisen jälkeen.

Koko sopimuspaketti on arvoltaan noin 90 miljoonaa euroa, josta rakentamisen osuus on 62 miljoonaa euroa.

Rakennuskustannusten nousulla ei ole ollut projektipäällikkö Leivon mukaan vaikutusta lopulliseen hintalappuun.

– Joitain pieniä lisätöitä on tullut tilaajalta, ja näistä on tullut lisäkustannuksia.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut