Monnankadun K-Marketin ryöstäneelle miehelle ehdotonta vankeutta – näytti myyjälle kirvestä, jäi kiinni suunniteltuaan uutta ryöstöä

Lisäksi mies sai tuomion kahdesta varkaudesta ja kahdesta maksuvälinepetoksesta, sillä hän oli käyttänyt muiden pankkikortteja luvatta.

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeus on määrännyt Monnankadun K-Marketin marraskuussa 2018 ryöstäneelle, vuonna 1987 syntyneelle raumalaismiehelle viisi kuukautta ehdotonta vankeutta.

Haastehakemuksen mukaan mies oli peittänyt kasvonsa naamiolla ja tarkkaillut kaupan lähettyvillä, ettei myymälässä ole ryöstöhetkellä muita. Oikeus katsoo tämän osoittaneen jonkinasteista suunnitelmallisuutta.

Myymälässä hän vaati myyjää luovuttamaan kassasta rahaa. Vaatimuksensa tehostamiseksi hän näytti myyjälle mukanaan ollutta kirvestä. Tuolloisissa uutisissa tosin puhuttiin vasarasta, mutta oikeuden mukaan kyse oli kirveestä.

Väkivallan uhka on oikeuden mukaan ollut vakavasti otettava. Rahaa mies sai lopulta 250 euroa.

Poliisi kertoi kaksi päivää ryöstön jälkeen ottaneensa miehen kiinni, kun tämä oli ollut kaupan lähettyvillä. Kuulusteluissa hän myönsi suunnitelleensa toista ryöstöä.

Kaupan ryöstöstä syyttäjä vaati miehelle "lähemmäs vuoden mittaista" ehdotonta vankeusrangaistusta. Nimike muuttui oikeuden istunnossa kuitenkin ryöstöstä varkaudeksi ja laittomaksi uhkaukseksi.

Samassa istunnossa miehelle luettiin myös syytteet kahdesta varkaudesta ja kahdesta maksuvälinepetoksesta, jotka tapahtuivat aiemmin samana vuonna.

Elokuussa 2018 mies anasti erään naisen laukussa olleesta lompakosta pankkikortin ja käytti sen lähimaksutoimintoa ilman kortin omistajan lupaa. Hankintoja kertyi noin 100 euron edestä.

Reilun kuukauden päästä syyskuussa mies varasti toisen naisen pankkikortin ja nosti tämän tililtä kolmella eri kerralla kaikkiaan 230 euroa.

Myös näistä rikoksista syyttäjä vaati miehelle ehdotonta vankeutta.

Talvella Raumaa ravisteli kioskiryöstöjen sarja, jonka poliisi kertoi toukokuussa selvittäneensä.

Juttua päivitetty klo 15.06 oikeuden annettua tuomionsa pian alkuperäisen jutun julkaisun jälkeen. Lisätty tieto tuomiosta ja vankeusrangaistuksen pituudesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut