Motoseal Components valittiin vuoden raumalaiseksi yritykseksi

Motoseal Componentsin toimitusjohtaja Kari Sallisella ei ollut vaikeuksia vastata urheiluhaastatteluista tuttuun kysymykseen, kun tieto valinnasta tuli.
– Hyvältähän se tietysti tuntuu, kun saa palkinnon toisten yrittäjien valitsemana. Hienoa olisi saada palkinto asiakkailtakin, mutta heidän palkintonsa on siinä, että he käyttävät tuotteitamme vuodesta toiseen, Sallinen kommentoi.
Motoseal Components Oy suunnittelee, valmistaa ja markkinoi muovi- ja terästuotteita kuten traktoreiden ja rakennustyökoneiden lokasuojia sekä omalla Masi-tavaramerkillä myytäviä talvityövälineitä.
 

Liikevaihdon
odotetaan kasvavan


Motoseal Componentsilla on nelisenkymmentä työntekijää ja sen liikevaihto viime vuonna oli 5,6 miljoonaa euroa. Suurin osa yhtiön markkinoista on Euroopassa, vaikka se vie työkoneiden ja traktoreiden lokasuojia sekä Pohjois- että Etelä-Amerikkaan.
– Kotimaan markkinat ovat meille tärkeitä, aivan kuten Ruotsikin. Saksa on meille myös vahva maa, Sallinen arvioi.
Vaikka tällä hetkellä eletään taloudessa erittäin haastavia aikoja, Motoseal Componentsin tulos on hieman edellä viime vuoden vastaavaa tilikautta ja kasvua haetaan. Uusia tuotteita kehitetään koko ajan.
– Tietenkin bisneksille olisi hyväksi, että vienti Eurooppaan olisi kovempaa. Mutta mitään hätää meillä ei ole.
Motosealin lokasuojia asennetaan alkuperäisosina muun muassa Volvo-pyöräkuormaajiin ja Valtra-traktoreihin.
Masi-talvityövälineitä myydään johtavissa rautakauppaketjuissa sekä Suomessa että Ruotsissa. Myös Norjaan ja Venäjälle on vientiä.
 

90-luvun lama
muistissa


Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1979, jolloin Kari Sallisen isä Teuvo Sallinen perusti Motoseal Oy:n. Kuten moni muukin suomalainen yritys, myös Motoseal Oy koki konkurssin vuonna 1993. Nykyinen Motoseal Components Oy jatkoi toimintaa katkoitta vanhan yrityksen hyviksi havaitulla tuote- ja bisnesideoilla. 
– Vaikka juhlan hetki onkin, niin hyvin muistaa ne vaikeat ajat, joita silloin elettiin, Kari Sallinen pohtii.
Tällä hetkellä Motoseal Components Oy:n omistus on jakautunut neljälle perheelle ja yrityksen raumalaiseen johtoryhmään kuuluu Kari Sallisen lisäksi Jussi Heino ja Seppo Elo.