MTK pettyi Sucroksen tapaan päättää neuvottelut

MTK:n sokerijuurikasvaliokunta yllättyi ja pettyi tapaan, jolla Sucros lopetti neuvottelut ensi kesän juurikkaiden lisähinnoista ja toimitusehdoista.

MTK:n mukaan Sucros ilmoitti puhelimitse tiistaina odottavansa tarjousta, jossa juurikkaan kokonaishinta jää alle viimevuotisen. Muuten torstaille sovittua toimialasopimusneuvottelua ei Sucroksen mukaan tarvinnut pitää.

Nyt neuvoteltavat hinnat ovat voimassa vuonna 2017. Juurikasvaliokunnan puheenjohtaja Pekka Myllymäen mukaan päätöksen ajankohta kielii siitä, että Sucros haluaa tuoda näyttämölle edellisvuoden "erittäin huonon" tilinpäätöksensä.

– Sucroksen pyrkimyksenä on haalia tuleva hinnannousu kokonaan itselleen. Tätä periaatetta ja kuljetustuen pudottamista MTK:n sokerivaliokunta ei voi hyväksyä. Varsinkin, kun valkosokerin markkinahinta maailmalla on edelleen vahvistunut, arvioi Myllymäki.

– Tämän vuoksi olisi ollut perusteltua jatkaa neuvotteluja ja sopia taulukko, jossa tuo todennäköinen hinnannousu olisi jaettu viljelijöiden ja teollisuuden kesken.

MTK kertoo osapuolten näkemyseron kaventuneen elokuussa alkaneiden neuvotteluiden aikana.