Kiinteistövero kannattaa maksaa ajoissa

Kiinteistöveron ensimmäisen erän eräpäivä on tänä vuonna maanantaina 7.9. Maksun tiedot löytyvät keväällä lähetetyistä kiinteistöveron tilisiirtolomakkeista.

Kiinteistöveron maksun myöhästyminen voi tulla kalliiksi, Verohallinto muistuttaa.

Viime vuonna kiinteistöveronsa jätti maksamatta ensimmäiseen ja toiseen eräpäivään mennessä yhteensä noin 620 000 asiakasta. Heille kertyi maksettavaksi viivästyskuluja yhteensä 3,1 miljoonaa euroa.

Kiinteistövero kannattaa maksaa eräpäivään mennessä viivästysseuraamusten välttämiseksi. Asiakkaiden lisäksi myös Verohallinnolle kertyy kuluja maksamatta jättämisestä.

Maksun tiedot löytyvät keväällä lähetetyistä kiinteistöveron tilisiirtolomakkeista

Vuoden 2015 kiinteistöveron eräpäivät ovat 7.9. ja 2.11. Jos veron määrä on 170 euroa tai enemmän, maksu on jaettu kahteen erään. Maksun tiedot löytyvät keväällä lähetetyn kiinteistöverotuspäätöksen mukana tulleista tilisiirroista.

Kiinteistöveron toista erää varten ehtii vielä tilaamaan verkkopankissaan sähköisen e-laskun. E-laskutilaus on tehtävä 16.10. mennessä. Myös suoramaksusopimus on tehtävä pankin kanssa samaan päivään mennessä.

Kiinteistöveron maksamiseen liittyvissä asioissa palvelee Verohallinnon puhelinpalvelun lisäksi myös 4.9. alkaen vero.fi-sivuston chat.