Muistathan puhdistaa lumet postilaatikoltasi

Tämän postilaatikkorivin edustaa ei ole lähipäivinä aurattu.

Jatkuva lumisade koettelee sanomalehtien varhaisjakelua. Aamuyöllä työtään tekevät jakajat kohtaavat työurakkansa aikana monenmoisia haasteita.

– Lehtiä ei ole jätetty jakamatta, mutta olot hidastavat jakelua, joten lehti saattaa tulla myöhässä, Marva Median jakelupäällikkö Minna Myllykangas kertoo.

Autolla vielä jotenkin pääsee liikkumaan auraamattomillakin kaduilla ja teillä, mutta polkupyörällä liikkuvilla jakajilla on hikiset oltavat. Toisaalta taas autolla saattaa olla vaikea päästä postilaatikolle, jos laatikon edustaa ei ole kolattu muutamaan päivään tai aura-auto on kulkenut edellä ja vallittanut postilaatikot.

– Ja jotta postilaatikolle pääsee autolla, pitäisi lumi poistaa kaarevalta alueelta myös ennen laatikkoa ja vähän sen jälkeen.

Jos laatikolle ei pääse, toki jakaja jalkautuu. Se kuitenkin hidastaa jakelua.

Myllykangas tietää myös, että aina ei pääse autollakaan. Välillä teille on kinostanut niin paljon, ettei autolla pääse läpi. Silloin jää lehti jakamatta.

Se on selvää, ettei kenenkään tarvitse yöllä lähteä postilaatikkonsa edustaa puhdistamaan. Sekin auttaa jakajaa, kun lumityöt on tehty kerran päivän aikana.

Ymmärrettävää on myös se, että monella alkaa olla jo ongelmia saada aurattua lunta mahtumaan minnekään. Jonkin sortin kulkuväylä pitäisi kuitenkin pihalla olla, jos lehti tuodaan ovelle asti.

– Myös liukkauden estosta ja valaistuksesta pitäisi muistaa huolehtia, Myllykangas toteaa.