Muistatko miten kävi viimeksi, kun Raumalle valittiin kaupunginjohtaja? Monta mustaa hevosta pyrki talliin

Poliittiset ryhmät ovat sopineet, ettei tällä kerralla yllätysilmoittautumisia sallita.

Rauman poliittiset ryhmät ovat sopineet, ettei Rauman kaupunginjohtajan valinnassa sallita niin sanottuja mustia hevosia. Se tarkoittaa sitä, ettei mukaan voi ilmoittautua julkisen haun ulkopuolelta hakuajan päättymisen jälkeen. Toisin olivat asiat kahdeksan vuotta sitten, kun Raumalla edellisen kerran haettiin kaupunginjohtajaa.

Vuonna 2011 julkisessa haussa oli mukana yhteensä 12 hakijaa. Suostumuksia tippui kuitenkin vielä haun umpeuduttua niin, että lopulta kaupunginjohtajaehdokkaita oli yhteensä 17.

Vain yksi julkisesti hakeneista, hallintojohtaja Sari Salo Raumalta kutsuttiin jatkohaastatteluun. Muut neljä valintatoimikunnan jatkohaastatteluun kutsutuista olivat suostumuksensa antaneita. He olivat tuolloin talous- ja strategiapäällikkö Asko Aro-Heinilä Raumalta, kaupunginjohtaja Kari Koski Uudestakaupungista, kaupunginjohtaja Jari Rantala Loimaalta ja kunnanjohtaja Sami Sulkko Savonlinnasta.

Haastatteluiden jälkeen peli oli selvä ja ehdokkaita oli enää yksi. Valintatoimikunta ei lähettänyt ketään edes psykologisiin testeihin vaan esitti, että Kari Koski kutsutaan ainoana Rauman kaupunginhallituksen kuultavaksi.

Kaupunginhallitus asettui yksimielisesti Kosken taakse ja esitti, ettei valtuusto suorita valinnasta virkavaalia vaan valitsee Kosken suoraan. Kaupunginvaltuustossa näin toimittiin, yhtään puheenvuoroa ei käytetty ja aplodien saattelema Koski valittiin virkaan 1. kesäkuuta 2012 lukien.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut