Muistithan tehdä tarvittavat muutokset veroilmoitukseen? Muun muassa matka- ja kotitalousvähennykset ehtii ilmoittaa vielä tänään

Arkistokuva: Juha Sinisalo

Tänään viimeisilläkin palkansaajilla ja eläkeläisillä on vielä mahdollisuus tehdä muutoksia viime vuoden veroilmoitukseen.

Tiistai on kolmas ja viimeinen palkansaajien ja eläkeläisten veroilmoituksen määräpäivä. Osalla palkansaajista ja eläkeläisistä veroilmoituksen määräpäivä oli jo 9. ja 16. toukokuuta. Pienellä osalla palkansaajista – toiminimiyrittäjien puolisoilla – veroilmoituksen määräpäivä oli jo 3. huhtikuuta.

Verohallinnon mukaan mahdollisten muutosten tekeminen ajoissa onnistuu enää käytännössä netin Omavero-palvelussa. Paperilomakkeella tehtyjen muutosten täytyy olla perillä Verohallinnossa tänään.

Verohallinnon mukaan suosituimpia verovähennyksiä ovat kodin ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennys sekä erilaiset tulonhankkimismenot.

Erityisesti etätöitä tehneillä voi olla täydennettävää kodin ja työpaikan välisissä matkakuluissa sekä työhuonevähennyksessä.
Myös sellaiset viime vuoden tulot, joista Verohallinto ei saa tietoa automaattisesti, pitää ilmoittaa viimeistään määräpäivänä. Tällaisia tuloja ovat esimerkiksi vuokratulot ja virtuaalivaluutoista saadut tulot.

Verohallinto on lähettänyt tänä keväänä esitäytettyjä veroilmoituksia yhteensä noin 5,5 miljoonaa kappaletta.