Munax Oy laajensi tuotantotilojaan

Laitilalainen Munax Oy hankki 3 500 neliömetrin laajennusosan tuotantotiloihinsa. Laajennuksen myötä Munaxin hehtaarin kokoisten tuotantotilojen laaja laitekanta mahdollistaa uusien kanamunatuotteiden tekemisen ja kehittämisen. Yritykseen tullaan palkkaamaan reilu 10 uutta työntekijää vielä tämän vuoden puolella.

– Suomalainen osaaminen ja innovatiivinen tuotekehitys ovat tärkeässä osassa tämän hetken suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Miljoonien investointien myötä olemme valmiit aloittamaan vientimarkkinoiden kehittämisen, kertoo Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka.

Uusien tuotteiden myötä myös tuottajahinta nousee joulukuussa. Hinnankorotukset koskevat virike- lattia- ja luomutuotantoa. Korotus on suuruudeltaan viisi senttiä kiloa kohti.

– Olemme kolmen tuottajan omistama täysin kotimainen yritys ja teemme hartiavoimin töitä, jotta kananmunatuottajat saavat ansaitsemansa hinnan. Hintakilpailu on ollut kaupassa koko kevään kovaa, mutta haluamme että meidän tuottajamme jaksavat hyvin ja sitä kautta eläinten hyvinvointi korostuu, Torikka sanoo.