Muottituote löysi isommat tilat Metallitieltä - Leo Laine yritti palkata ruiskupuristajaa, mutta päätyikin myymään liiketoiminnan

Vaikuttaa fiksulta ratkaisulta. Siihen päädyttiin kuitenkin osin sattumalta ja suunnittelematta.

Raumalaiset perinteikkäät perheyhtiöt tiedottivat perjantaina liiketoimintakaupasta. Muottituote Group ostaa Leo Laineen ruiskuvalubisneksen.

Leo Laine Oy keskittyy ydinosaamiseensa, muovilevyn valmistukseen ja alipainemuovaukseen.

Muottituote kasvaa muoviosien ruiskuvalajana – ja ratkaisee samalla ongelmansa, josta Länsi-Suomi kertoi viime lokakuussa. Kortelassa tulivat seinät vastaan, nyt firma saa Metallitieltä suuremmat tilat.

Vaikuttaa fiksulta ratkaisulta.

Siihen päädyttiin kuitenkin osin sattumalta ja suunnittelematta.

– Emme olleet myymässä, vaan yritimme rekrytoida ruiskuvalun osaajaa. Vanhempi puristajamme on jäämässä eläkkeelle. Tilanne näytti hankalalta, kun löytämämme henkilö ei tullutkaan Raumalle, kertoo Leo Laineen toimitusjohtaja Outi Laine.

Samoihin aikoihin Leo Laineen myyntijohtaja Juho Kauppi istahti samaan lounaspöytään Muottituotteen toimitusjohtajan, nuorkauppakamarista tutun Jukka Nurmen kanssa.

Kauppi oli lukenut Länsi-Suomen uutisjutun, jossa Nurmi kertoi yrityksen tarvitsevan lisää tilaa. Kauppi sanoi, että Metallitie 7:ään mahtuisi.

Kauppi keräsi rohkeutensa ja ehdotti Outi Laineelle ratkaisua, johon muutaman kuukauden neuvottelujen jälkeen päästiin.

– Hyvä, että ostaja on raumalainen yritys, joka osaa ruiskupuristuksen ja on ruiskuvalumuottien ammattilainen. Voimme tukea toisiamme. On paikkakunnan etu, että tehdään yhteistyötä, sanoo Laine.

Leo Laine käyttää yrityskaupasta saamansa eurot investointeihin. Metallitie 10:ssä laajennetaan alipainemuovaustehtaan tuotanto- ja konttoritiloja. Myös koneinvestointeja on tiedossa.

Muottituotteella on tällä hetkellä alle 2000 neliötä käytössä Kortelassa, ja nekin kahdessa paikassa.

– Jopa yllättävän hyvin palaset loksahtivat kohdalleen. Metallitieltä saamme noin 2700 neliötä yhtenäisissä tiloissa. Lisäksi tontilla on rakennusoikeutta noin 3000 neliötä. Pääsemme kasvun polulle, iloitsee Nurmi.

Yrityskaupalla Muottituotteen konekanta kasvaa.

– Suurin kone on sulkuvoimaltaan tuhannen tonnin ruiskuvalukone. Se mahdollistaa isompien kappaleiden valmistamisen, kertoo Nurmi.

Muovitehdas siirtyy Kortelasta Metallitielle kevään mittaan. Muottitehtaan muutto tapahtuu kesän jälkeen.

– Meillä on hyvä työtilanne ja projekteja tulossa, joten muutot pitää suunnitella hyvin. Tämän vuoden aikana pitää homma saada pakettiin, linjaa Nurmi.

Työntekijöitä kaupassa ei siirry.

Metallitie 7:ssä toimi ensin Reiman pukinetehdas ja sitten Satakunnan Kenkätehdas. Leo Laine osti kiinteistön omaisuudenhoitoyhtiö Arsenalilta.

– Seiska oli isälle hyvin tärkeä, se oli hänen viimeinen iso projektinsa, muistelee Outi Laine.

Muottituote valmistaa ruiskuvalumuotteja muun muassa Orakselle, Enstolle, Orthexille, Oumanille ja niin edelleen. Jokainen muotti on yksittäiskappale.

Joillekin asiakkailleen Muottituote myös ruiskuvalaa valmiita muovituotteita.

Leo Laine valmistaa Raumalla suuria muovikappaleita. Isoja asiakkaita ovat muun muassa Valtra, Biolan, Fiskars, Molok ja Metso.

Muottituote Groupin liikevaihto on reilut kuusi miljoonaa euroa. Siitä noin puolet tulee Joensuun tehtaasta, entisestä Perlos Toolsista.

Leo Laineen liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut