Murtomiesten rikosaalto taittui Raumalle ja Poriin

Mittavan omakotitalomurtojen sarjan tehtailleet miehet saatiin syyskuussa kiinni Raumalla ja Porissa.

Kymmenistä asuntomurrosta epäillyille ulkomaalaisille miehille nostetaan syyte vuoden loppuun mennessä Satakunnan käräjäoikeuteen.

Neljä liettualaista miestä otettiin silminnäkijähavaintojen perusteella kiinni Satakunnassa.

Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi heidät todennäköisin syin epäiltynä 7:stä  Satakunnan alueella tapahtuneesta törkeästä varkaudesta. Epäiltyjen murtojen joukossa ovat myös syksyllä sattuneet Euran asuntomurrot. 

Melko pian havaittiin miesten sopivan useisiin muihinkin murtoihin eri puolilla Etelä-Suomea. Tällä hetkellä heidän epäillään syyllistyneen yli 70 pääasiassa omakotitaloihin tehtyyn murtoon yhteensä 7 eri poliisilaitoksen alueella.

Miehet ovat liikkuneet ainakin Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson sekä Länsi- ja Itä-Uusimaan alueilla.  Juttujen esitutkinnan koordinointi ja kuuleminen on annettu  Varsinais-Suomen poliisilaitoksen vastuulle. Myös vangitut epäillyt on siirretty Varsinais-Suomeen.

Juttusarjan tutkinta on käytännössä vielä alkuvaiheessa eikä esim omaisuuden takaisin saamisesta ole vielä tiedotettavaa.  Anastettu omaisuus on ollut pääsääntöisesti rahaa ja koruja.