Museoiden Piipunjuurella.fi muuttaa Finnaan: mukana uutena myös Rauman merimuseo

Suuri määrä Suomen teollisuusperintöaineistoa on jokaisen selailtavissa verkossa.

| Päivitetty

Forssan museon, Rauman merimuseon, Valkeakosken museoiden ja Varkauden museoiden yhteinen Finna-näkymä avautuu yleisölle perjantaina osoitteessa piipunjuurella.finna.fi

Tarinoita piipun juurelta-palvelussa on noin 67 000 valokuvaa, museoesinettä ja taideteosta. Digitoitu kokoelma karttuu ja tarkentuu jatkuvasti.

Rauman merimuseon kokoelmat ovat uutena mukana.

Ensimmäiset merimuseon Finna-palveluun viemät esineet ja valokuvat kertovat muun muassa raumalaisesta laivanrakennuksesta sotakorvausajoista 2000-luvun vaihteeseen, merimiehen ammatista sekä merenkulun koulutuksesta.Merimuseon saavutettavuutta parantavat myös kesällä julkaistut uudet verkkosivut. Verkkosivujen suunnittelussa kiinnitettiin huomiota selkeyteen, hyvään otsikointiin ja sivun skaalautuvuuteen eri laitteille.

Uudistuksia tuli myös sisältöön. Tärkeimpänä lisäyksenä oli se, että uudesta verkkokaupasta pystyy ostamaan ennakkolippuja merimuseoon.

- Normaalisti olisimme syyskaudella auki yhtenä päivänä viikossa, mutta verkkokaupasta museoon voi ostaa pääsyliput myös esimerkiksi pian alkavien syyslomaviikkojen aikana useampana päivänä. Samalla pienen museon avoinnapitoresurssit voidaan kohdistaa paremmin oikeisiin ajankohtiin, museonjohtaja Anna Meronen kertoo.

Finna.fi on valtakunnallinen hakupalvelu, josta löytyy aineistot suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista.

Museoiden aineistot ovat käytettävissä kaikissa Finnan palveluissa, kuten esimerkiksi Finna Street -hakutoiminnossa.

Finna Street etsii selaimen antaman sijainnin perusteella kuvia Finnasta, jossa on kaksi miljoonaasuomalaisten museoiden, kirjastojen ja arkistojen valokuvaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut