Mustan pitsin yö sai kaupungin kadut sykkimään – katso kuvat alkuillasta!

Eero Rintala & Boys keräsi kuulijoita ja kolikoita Kuninkaankadulla. ​Kuvat: Esa Urhonen.

Mustan pitsin yö on taas täällä! 

 Pitsiviikon torstaina kuumuus taltutti osan kävijöistä, mutta perjantainen pääpäivä keräsi kadut täyteen juhlijoita.

– Eilen oli verkkaisempi päivä, mutta tänään ovat viimeisetkin huilijat saapuneet paikalle, totesi kaupungin kulttuurijohtaja Risto Kupari.

Pitsiyön sykettä tahdittivat monet paikalliset bändit ja isommat nimetkin. Raumalaislähtöisistä miehistä koostuva Eero Rintala & Boys keräsi kuulijoita ja kolikoita Kuninkaankadulla.

– Olemme soittaneet monissa tapahtumissa, mutta kyllä Mustan Pitsin yössä tulee ihan parhainta liksaa, naurahti solisti Eero Rintala.

Hohdokkaimmat palat tapahtumasta löydät huomisesta Länsi-Suomesta. 

Ida Paul ja Kalle Lindroth lumosivat kuulijat samettisilla äänillään. Vilma Kauppinen ja Inka Varjonen nauttivat Savilanpuiston musiikista. - Näkee, että tämän tapahtuman eteen on oikeasti nähty vaivaa, vastikään Raumalle muuttanut Varjonen tuumasi. Ystävysten nauru kaikui Kalatorin käsityöläismarkkinoilla - Kaksikymmentä vuotta ollaan täällä myyty, kuuluu jo meidän kesään, Heli Tulimetsä ja Minna Lindén totesivat. Viuhka tulee tarpeeseen näillä lämpöasteilla. - Ostin tämän jazzeilta, porilainen Pirjo Soukki kertoi. Fruit & Chocolate Paradisen hedelmäsuklaa-annos taltutti varmasti makeannälän. Pitsiyön sykkeeseen kannattaa lähteä Porista asti. - Tämä on meille jo harrastus, kertoivat Merja (vas.) ja Salla-Mari Latvala. Hanna Uitolla oli pitsitamineet kohdallaan. Oili Laasonen Raumalta ja Kalevi Virolainen Porista pistivät jalalla koreasti Narvi-Sähkön sisäpihalla. Äidin ja pojan joraamista, - Onni rakastaa tanssimista ihan hirveästi, äiti Heidi Juuti kuvaili 5-vuotiasta tanssijaa. Aada Vuorre ja Melinda Vanne tulivat pitsitunnelmiin Laitilasta ja Siikaisista. - Viime vuonna oli niin hyvä meno, että piti tulla uudestaan. Rauma on kaunis kaupunki, Vanne summasi. Freelancer-valokuvaaja Frans Ojala tuli kesälomansa puitteissa Mustan pitsin yöhön kuvailemaan. - Paljon väkeä näyttää olevan,  hän tuumasi. Jonglööri Tsäkä-Tomi teki aikamoiset temput.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.